Με τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ Ησύχιο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών Γ. Κασσαβός

Τον Πατριαρχικό Επίσκοπο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ Ησύχιο είχε τη χαρά να υποδεχτεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αχαρνών, ο Δήμαρχος κ Γιάννης Κασσαβός. Ο Σεβασμιότατος επισκέφθηκε τη γενέθλια πόλη του με αφορμή τον εορτασμό του Πολιούχου των Αχαρνών, Ιερομάρτυρα Άγιο Βλάσιο, όπου και χοροστάτησε στη πανηγυρική δοξολογία.

Ο Δήμαρχος κ Κασσαβός αντάλλαξε θερμές ευχές με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος, και τόνισε:
"Χαίρομαι που καλωσορίζω στο Δημαρχιακό Μέγαρο ένα άξιο τέκνο των Αχαρνών, που ποτέ δεν ξεχνά την πόλη του, την πόλη των γονιών του και επιστρέφει πάντα κοντά μας. Έναν συμπολίτη μας που μας κάνει όλους υπερήφανους με τη σεμνή διαδρομή του και τη σημαντική προσφορά του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Η ζωή και η προσωπική του πορεία αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για όλους μας, και κυρίως για τα νέα παιδιά που έχουν ανάγκη από υγιή και ενάρετα πρότυπα. Οι Αχαρνές έχουν ανάγκη την ευλογία και τη στήριξή του».

Στο τέλος της επίσκεψης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ Ησύχιος δώρισε στον Δήμαρχο μία εικόνα από τους Άγιους Τόπους με ιδιόχειρο σημείωμα.

Σύντομο Βιογραφικό του Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ Ησύχιου

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ Ησύχιος, κατά κόσμον Ηλίας Κοντογιάννης γεννήθηκε στις Αχαρνές το 1944. Στις 20 Οκτωβρίου 1958 μετέβη στα Ιεροσόλυμα για να φοιτήσει στην Πατριαρχική σχολή από όπου αποφοίτησε το 1962. Στις 18 Δεκεμβρίου 1961 εκάρη Μοναχός και την επομένη χειροτονήθηκε Διάκονος. Το 1964 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. Διετέλεσε ηγούμενος εν Κάρακ.

Το 1967 προάχθηκε σε Αρχιμανδρίτη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1976 διορίσθηκε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλος της Επιτροπής Εκπαιδεύσεως. Το 1978 διορίσθηκε Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου εν Ιόππη. Το 1981 διορίσθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος εν ¶κρη. Στις 16/3/1984 εξελέγη Επίσκοπος Αβήλων, και στις 26 του ιδίου μήνα χειροτονήθηκε και διορίσθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος εν Ιρμπέτ Ιορδανίας. Το 1991 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Καπιτωλιάδος. Το 1994 ονομάσθηκε Μητροπολίτης και διορίσθηκε Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Πρόεδρος την Κτηματικής Επιτροπής.

Το 2001 διορίσθηκε Μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πρόεδρος της Εφορείας των Σχολών των Ιεροσολύμων και Πρόεδρος του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Το 2003 διορίσθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος. Το 2005 διορίσθηκε Νομικός Σύμβουλος του Πατριαρχείου. Το 2009 διορίσθηκε Πρόεδρος των Σχολών του Πατριαρχείου. Το 2012 διορίσθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός