Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Αχαρνών, το Λύκειο Ελληνίδων Αχαρνών και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Σμυρναίων Ηρακλείου Κρήτης «Η ΣΜΥΡΝΗ», την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν τα βιβλία «Σμύρνη Αγάπη μου» και «Σμυρναίικα Καλούδια στο τραπέζι μας» από την Πρεσβυτέρα κα Βαρβάρα Μεταληνού και την Πρόεδρο του Συλλόγου Σμυρναίων Ηρακλείου Κρήτης κα Δήμητρα Δελημιχάλη Γεωργιάδη.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Κασσαβός δήλωσε: «Ο Δήμος Αχαρνών είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που προάγει τον πολιτισμό και μας φέρνει κοντά με τη Νεώτερη Ελληνική Ιστορία. Η Σμύρνη είναι μία πόλη σύμβολο για τον Ελληνισμό, και έχουμε όλοι χρέος να κρατήσουμε άσβεστη την ανάμνησή της, που αποτελεί πηγή εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Άλλωστε, ας μην ξεχνούμε ότι στις δύσκολες στιγμές που όλοι βιώνουμε, η Ιστορία και ο Πολιτισμός μας αποτελούν πηγές έμπνευσης, δύναμης και υπερηφάνεια για να υπερβούμε όλοι μαζί τις δυσκολίες και να προχωρήσουμε μπροστά».

Στο τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια της Σμύρνης και της Ερυθραίας από το Λύκειο Ελληνίδων Αχαρνών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ κ Κων/νος Κατσίκης, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Φ.Α. κ Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ Κων/νος Καρυδάκης και ο πρώην Πρόεδρος της ΙΛΕΑ και μέλος, Ιστορικός Ερευνητής και Συγγραφέας κ Γιώτας.









© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός