Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Αγίου Βλασίου πολιούχου των Αχαρνών στην κεντρική πλατεία

Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτικές τιμές πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Αγίου Βλασίου,  πολιούχου των Αχαρνών στην κεντρική πλατεία. Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τη Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου Βλασίου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και  Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, παρουσία του Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνατίου, του Επισκόπου Σαλώνων Αντώνιου και πλήθος ιερέων.
Η περιφορά της εικόνας του Αγίου Βλασίου έγινε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και συνοδεία πλήθος πιστών και εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, Πρεσβειών, άλλων Δήμων και Φορέων.
Τα παιδιά των  Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Αχαρνών σήκωσαν την εικόνα του Αγίου Βλασίου Αχαρνών και η Φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών συνόδευσε την πομπή.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με ιερείς, με επισήμους και πλήθος πιστών κατά την περιφορά της εικόνας του Αγίου Βλασίου αλλά και στην δεξίωση που ακολούθησε.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Βλασίου στην κεντρική πλατεία Αχαρνών παραβρέθηκαν, οι Βουλευτές Περιφερείας Αττικής κκ. Π. Σκουρολιάκος, Ι. Δέδες, Ν. Αθανασίου, Β. Οικονόμου, Γ. Βλάχος, Θ. Μπούρας, Ε. Χριστοφιλοπούλου και  Κ. Κατσίκης. Επίσης οι Δήμαρχοι Νίκαιας και Αγ. Ιωάννη Ρέντη κ. Ιωακειμίδης, Μεγαραίων κ. Σταμούλης και Ασπροπύργου κ. Μελετίου.
Τιμητική υπήρξε η παρθενική παρουσία εκπροσώπου της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας του κ. Ernesto Bordier.

Παρέστησαν επίσης, οι πρώην Δήμαρχοι Αχαρνών κ. Σ. Ντούρος και Δ. Παπανίκας, ο πρώην Βουλευτής κ. Καντερές και ο συμπολίτης μας πρώην Βουλευτής, πρώην Υπουργός κ. Ντίνος Βρεττός και ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Χάρης Δαμάσκος.

Επίσης Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Αχαρνών, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών και Εκπρόσωποι Πολιτιστικών, Αθλητικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων των Αχαρνών.

Σημαντική υπήρξε και η εκπροσώπηση των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, από την Αεροπορική βάση Τατοίου και από τα άλλα στρατόπεδα και Αστυνομικά Τμήματα που εδρεύουν στο Δήμο Αχαρνών. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκε εκπροσώπος του Α/ΓΕΣ Συνταγματάρχης  κ. Παπαδάκης, ο Διοικητής 305 ΣΠ κ. Βασίλειος Κοσμίδης.

Την ΕΛ.ΑΣ εκπροσώπησε, η Διοικήτρια της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος κα Σταματίνα Μίζη, ο ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Ταξίαρχος Αθανάσιος Κατσάρας, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών ΕΛΑΣ Α/Δ κ. Ιωάννης Χουζούρης, ο Διοικητής Α.Τ. Αχαρνών κ. Γιώργος Μπουτσαρέλης και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θρακομακεδόνων κ. Χαράλαμπος Τουμανίδης.





 
 


 
 
 
 
 



© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός