Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος κάνει ''στάση'' στον Δήμο Αχαρνών

 Το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος", έχοντας ολοκληρώσει μια διαδρομή δύο ετών, εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο δράσεων και κατά την περίοδο Απρίλιος – Μάιος 2016 ετοιμάζεται να επισκεφθεί, 87 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας το πρόγραμμα "Συλλέγω Εμπειρίες", και 14 Δήμους εντός Αττικής, με τις παραστάσεις της "Όπερας της Βαλίτσας" και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Επόμενη Στάση: Όπερα!".

Η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της και το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" μεταφέρει το μήνυμα του Κέντρου σε ακόμα περισσότερους πολίτες, σε ολόκληρη την Ελλάδα και προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει τον πολύπλευρο χαρακτήρα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ο Δήμος Αχαρνών συμμετέχει στο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" έχοντας καταρτίσει το ακόλουθο πρόγραμμα:

1. "Συλλέγω Εμπειρίες"
● Εβδομαδιαία γιορτή για τα παιδιά και την ανάγνωση
● 2-8 Απριλίου (εκτός Κυριακής 3/4/2016)
● Δημοτική Πινακοθήκη "Χρήστος Τσεβάς" (Λιοσίων 18)
Η δράση ξεκινά το Σάββατο 2 Απριλίου από τις 10:00 – 12:00 (για παιδιά Δημοτικού) και 12:00-14:00 (για εφήβους) και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου έως την Παρασκευή 8 Απριλίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη "Χρήστος Τσεβάς. Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου προτείνουμε στους μελλοντικούς ενήλικους αναγνώστες για επτά ημέρες, επτά βιβλία και επτά διαφορετικές αναγνωστικές εμπειρίες, που θα αναδείξουν την απόλαυση της ανάγνωσης. Η γιορτή για τα παιδιά και την ανάγνωση "Συλλέγω Εμπειρίες" γίνεται με την υποστήριξη του Future Library και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

2. "Επόμενη στάση: Όπερα!"● Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για εφήβους
● 12 Μαΐου 2016
● Δημοτική Βιβλιοθήκη (Φιλαδελφείας 217, Κόκκινος Μύλος)
Ομάδα εκπαιδευτών και καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα πραγματοποιήσει ένα δίωρο βιωματικό εργαστήριο για την όπερα. Το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους με στόχο τη γνωριμία τους με το λυρικό θέατρο και την εξοικείωσή τους με την τέχνη του λυρικού τραγουδιού.

3. "Όπερα της Βαλίτσας": "Παλιάτσοι" του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο
● Παραστάσεις της "Όπερας της Βαλίτσας" από την Εθνική Λυρική Σκηνή
● 29 Μαΐου 2016 στις 21:00
● Δημοτικό Θέατρο Αχαρνών "Μίκης Θεοδωράκης" (Λόφος Προφήτη Ηλία)
Το έργο "Παλιάτσοι» η σημαντικότερη όπερα του Ρουτζέρο Λεοκναβάλλο παρουσιάζεται με το μοναδικό τρόπο της "Όπερας της Βαλίτσας". Την παράσταση σκηνοθετεί ο Ισίδωρος Σιδέρης και συμμετέχουν νεότεροι και καταξιωμένοι Μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του προγράμματος είναι ελεύθερη.

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός