Νέα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμο Αχαρνών μέσω ΟΑΕΔ

Στις 14 Απριλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αχαρνών προς τους Αντιδημάρχους και τους προέδρους των Νομικών Προσώπων, καθώς και τους Διευθυντές του Δήμου Αχαρνών και των Νομικών προσώπων, για τη διαδικασία υλοποίησης των Προγραμμάτων Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αχαρνών, το προσεχές διάστημα θα υλοποιηθεί και πάλι το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε 51 δήμους σε όλη την Ελλάδα μέσω ΟΑΕΔ, η επιλογή των οποίων έγινε βάσει του κοινωνικού τους προφίλ και των αναφορών σχετικά με την ανεργία σε κάθε δήμο.
Ο Δήμος Αχαρνών λόγω του μεγάλου αριθμού εγκεκριμένων θέσεων θα συμμετάσχει στη Β’ φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στον Δήμο Αχαρνών θα δοθούν 698 θέσεις και η υλοποίηση της Β' φάσης του προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου 3 μήνες.
Το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για το 2016 θα είναι 8άμηνης διάρκειας (όχι 5μηνης διάρκειας όπως ήταν στο 2015) και οι ωφελούμενοι θα αξιοποιηθούν σε έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης, σε επισκευές κτιρίων και δομών των δήμων σε παιδικές χαρές, πάρκα, βιβλιοθήκες κ.ά.
Λεπτομερείς σχετικά με τη διαδικασία, την έναρξη κατάθεσης αιτήσεων και τον τρόπο μοριοδότησης θα ανακοινωθούν σύντομα.




© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός