Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου

Με τα εγκαίνια της έκθεσης "Περιήγηση στα Αρχαία Θέατρα - Μαγικά κοχύλια" που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό και την πρόεδρο του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΥ κ. Μαρία Μίχα, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου.
Η έκθεση "Περιήγηση στα Αρχαία Θέατρα – Μαγικά κοχύλια" είναι μια ξενάγηση στα αρχαία θέατρα της χώρας, ενώ δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δει εξαιρετικές παραστάσεις αρχαίου δράματος.
Τα εγκαίνια της έκθεσης σηματοδοτούν και την έναρξη των εκδηλώσεων για το "Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου", μια ιδιαίτερα σημαντική σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά.
Στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας του Δήμου Αχαρνών και το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών, έχουν ετοιμάσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει θεατρικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις αρχαίου δράματος αλλά και δράσεις που αναδεικνύουν τη λειτουργία του αρχαίου θεάτρου.


Σκοπός του Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου είναι η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών μέσα από την κατανόηση της σημαντικότητας του μνημείου την εποχή που αυτό λειτούργησε.
Πώς δηλαδή ένα μνημείο επηρέαζε την καθημερινότητα των ανθρώπων στην αρχαιότητα, με ποιο τρόπο λειτουργούσε η τότε κοινωνία και πως όλα αυτά έχουν επηρεάσει τη δική μας καθημερινότητα και σκέψη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρώην Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σωτήρης Ντούρος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Ιωάννα Τσούπρα ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Θοδωρής Συρινίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ελένη Σαχσανίδου, ο Γ.Γ. του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάνης, ο πρόεδρος του ΕΟΣ κ. Νίκας και ο πρόεδρος του ομίλου φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης "Χρήστος Τσεβάς" κ. Νιώρας.

Η έκθεση "Περιήγηση στα Αρχαία Θέατρα – Μαγικά κοχύλια" θα λειτουργεί καθημερινά έως τις 12/5 (εκτός Κυριακής) τις ώρες 10:00-13:00 και 18:00-21:00

Το αναλυτικό πρόγραμμα για το Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου έχει δημοσιευτεί με το έντυπο πρόγραμμα του Πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής.


 

 

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός