Εκδήλωση μνήμης για την απελευθέρωση της Αθήνας το 1821

Οι Δήμοι Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αμαρουσίου, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Ιλίου, Μεταμόρφωσης, Παιανίας, Σαλαμίνας και Φυλής, τίμησαν τους προγόνους τους, χωρικούς της Αττικής, που απελευθέρωσαν την Αθήνα από τους Τούρκους στις 26 Απριλίου 1821 (9 Μαΐου), σε μια σεμνή τελετή στην Πλατεία Συντάγματος.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Λυκείου Ελληνίδων Αχαρνών, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και μαζί με τους Δημάρχους των υπολοίπων δήμων, των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βουλευτών και εκπροσώπους φορέων απέδωσαν τιμές στους αγωνιστές που απελευθέρωσαν την Αθήνα το 1821.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης για την απελευθέρωση της Αθήνας το 1821 ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
ιμούμε τους Μενιδιάτες, Χασιώτες, Λιοσιώτες, Κουλουριώτες, Λιοπεσιώτες, Σκουρταναίους και άλλους χωρικούς από την περιοχή της Αττικής, οι οποίοι με επικεφαλής τον Μελέτη Βασιλείου και ορμώμενοι από το στρατόπεδο των επαναστατών στο Μενίδι απελευθέρωσαν την Αθήνα από τους Τούρκους το 1821. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών που παρέστησαν στην εκδήλωση και φυσικά τα παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων Αχαρνών και την πρόεδρο κα Νίτσα Βαρελά που ανταποκρίθηκε για πολλοστή φορά στο κάλεσμα του Δήμου Αχαρνών".





 

 

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός