Με λαμπρότητα και κέφι το Πανηγύρι Ζωοδόχου Πηγής 2016

Με πλήθος λαμπρών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου το βράδυ ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής για το 2016. 
Η κεντρική πλατεία των Αχαρνών κατακλύστηκε από κόσμο και τις τέσσερις ημέρες των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ενώ μεγάλη προσέλευση σημειώθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις και εκθέσεις που λειτούργησαν.
Με αφορμή την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους κατοίκους των Αχαρνών που τίμησαν με την παρουσία τους μια κορυφαία θρησκευτική και πολιτιστική εορτή του τόπου μας, που πραγματοποιείται εδώ και σχεδόν 120 χρόνια. Να ευχαριστήσω επίσης τους επισκέπτες που με αφορμή το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής επισκέπτονται τον φιλόξενο τόπο των Αχαρνών.

Η επιτυχία που Πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής οφείλεται στις προσπάθειες των εργαζομένων στο Δήμο Αχαρνών και τις Δημοτικές επιχειρήσεις καθώς και στους πολιτικούς προϊσταμένους των δομών αυτών. Μερίδιο στην επιτυχία έχουν οι καλλιτέχνες που μας διασκέδασαν και φυσικά οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι χορευτικές ομάδες που για μια ακόμη χρονιά λάμπρυναν με την παρουσία τους και με τα δρώμενα που διοργάνωσαν το πανηγύρι. Εύχομαι από καρδιάς σε όλου υγεία και ευτυχία και του χρόνου να ανταμώσουμε σε αυτή τη γιορτή της πόλη μας"


 
 


Το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής ξεκίνησε την Τετάρτη 4 Μαΐου στην κεντρική πλατεία Αχαρνών. Το χορευτικό του Δήμου Αχαρνών, το χορευτικό του Συλλόγου Άγιου Κωνσταντίνου Άνω Αχαρνών, το χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Θρακομακεδόνων και το χορευτικό του Συλλόγου "Παραδοσιακή Αναβίωση – Αχαρναϊκή Κληρονομιά" έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και καταχειροκροτήθηκαν.

Το μουσικό συγκρότημα από το 7ο Λύκειο Αχαρνών ήταν η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς, ενώ οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών έδωσαν εξαιρετικές παραστάσεις, αντάξιες της ιστορίας του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών.

Το γλέντι "άναψε" με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο και το επιτελείο του: την Μαριλένα Λευκιμμιάτη τον Μιχάλη Κονιτόπουλο, το βιολί του Στάθη Κουκουλάρης και τον Γιώργο Σαμπαριώτη με όμορφα Κρητικά τραγούδια.

Την Πέμπτη 5 Μαΐου τη 2η ημέρα του Πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής τα εντυπωσιακά χορευτικά, από τον Λαογραφικό Σύλλογο Αχαρνών "Ο Κόκκινος Μύλος", το χορευτικό της Ένωσης Κρητών Αχαρνών και το χορευτικό της Εύξεινου Λέσχης Αχαρνών και Αττικής "Ο Καπετάν Ευκλείδης" εντυπωσίασαν το κοινό και ανέβασαν το "θερμόμετρο" της διασκέδασης στα ύψη από πολύ νωρίς.

Η συντοπίτισσα μας Ειρήνη Παπαδοπούλου ξεσήκωσε τον κόσμο και ο Χρήστος Μενιδιάτης γνώρισε την απόλυτη αποθέωση.

Νωρίτερα το απόγευμα τα εγκαίνια της έκθεσης "Περιήγηση στα Αρχαία Θέατρα – Μαγικά κοχύλια" σηματοδότησαν και τα εγκαίνια των εκδηλώσεων για το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου, το οποίο συνεχίζεται μέχρι τις 12 Μαΐου 2016.

Ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής το πρωί, μετά τον Εόρτιο Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής.

Την Παρασκευή 6 Μαΐου το πρωί μετά την περιφορά της εικόνας, εγκαινιάστηκαν οι εκθέσεις με θέμα: "Ιεροί ναοί και θρησκευτικές πανηγύρεις στις Αχαρνές: Πορεία μέσα στο χρόνο" με αφιέρωμα στον Ι.Ν. Αγίου Βλασίου (στο μουσείο της ΙΛΕΑ) και αφιέρωμα στον Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου (στη Δημοτική Πινακοθήκη).

Το βράδυ, στην αφετηρία της διασκέδασης ήταν το Λύκειο Ελληνίδων Αχαρνών με την εξαιρετική του εμφάνιση και στη συνέχεια τα χορευτικά από την Ένωση Θεσσαλών Αχαρνών, την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών και την Ένωση Πελοποννησίων Αχαρνών, τα οποία σκόρπισαν κέφι και ενθουσίασαν με τα τραγούδια, τους χορούς και τα δρώμενά τους.

Ακολούθησε η βράβευση των διακριθέντων στον Διαγωνισμό Έκθεσης με θέμα το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό. Ο Διαγωνισμός Έκθεσης πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Αχαρνών και του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΥ και τη συμμετοχή των μαθητών του Δήμου Αχαρνών.

Πιο αργά τη "σκυτάλη" της διασκέδασης πήρε η Μαρία Ιακώβου και το γλέντι "άναψε" για τα καλά με την εμφάνιση του συντοπίτη μας Δημήτρη Γιώτη.

Το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 το βράδυ ο Γιώργος Δασκουλίδης και ο Σπύρος Σπυράκος με τα τραγούδια τους διασκέδασαν τον κόσμο και "έκλεισαν" τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής.





 
   




© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός