Με επιτυχία και φέτος ο Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών


Ο Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών, ένας θεσμός πλέον, για τον Δήμο Αχαρνών, ολοκληρώθηκε και φέτος με απόλυτη επιτυχία.
Ο 5ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών, ο οποίος διοργανώνεται από τον Δήμο Αχαρνών και το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ ξεκίνησε κανονικά και βάσει προγράμματος από το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στην Αθήνα στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και παρόλο που το κέντρο της Αθήνας είχε κατακλυστεί από διαδηλώσεις, η πομπή των ποδηλατών έφτασε με ασφάλεια στην 1η στάση στις Αχαρνικές Πύλες στην πλατεία Κοτζιά.
Στην επόμενη στάση στο Θολωτό Τάφο Αχαρνών στον Κόκκινο Μύλο, η κατάσταση ήταν σαφώς πιο ήρεμη, ενώ στη συνέχεια η πομπή των ποδηλατών έφτασε στην 3η στάση, στον Τύμβο του Σοφοκλή στην Βαρυμπόμπη.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο τερματισμός έγινε στην οδό Αρχαίου Θεάτρου (πρώην Σαλαμίνος), μπροστά από το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών.
Στον τερματισμό οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών "ανέβασαν" με εξαιρετικό τρόπο την τραγωδία του Ευριπίδη "Ελένη", υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους κα. Τζουβάρα και τη βοήθεια των υπόλοιπων εκπαιδευτικών .

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:

"Ο Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών ήδη διανύει την 5η χρονιά και θεωρείται πλέον θεσμός για τον Δήμο Αχαρνών. Παρόμοια τύχη θέλουμε να έχει και το Μαθητικό Φεστιβάλ για το Αρχαίο Θέατρο. Πρόκειται για δράσεις που αφορούν και σχετίζονται με το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών και πέρα από τη σημαντικότητα του μνημείου, δείχνουν και το γεγονός ότι το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών μπορεί να αποτελέσει αστείρευτη πηγή έμπνευσης για δράσεις, δρώμενα ή όποια άλλη πολιτιστική δραστηριότητα. Θερμά συγχαρητήρια, στο ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ που παίζει για μια ακόμη φορά καθοριστικό ρόλο σε ό, τι σχετίζεται με το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών, στους ποδηλάτες που ολοκλήρωσαν αυτή την απολαυστική αλλά και κουραστική διαδρομή και τέλος θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών για την όμορφη απόδοση της "Ελένης" του Ευριπίδη".
Στο τερματισμό του Ποδηλατικού Αρχαιολογικού Γύρου Αχαρνών παραβρέθηκαν: ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Ευστάθιος Τοπαλίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Στόλου κ. Θοδωρής Συρινίδης, ο πρόεδρος της ΑΡΩΓΗΣ κ. Νίκος Γκασούκας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Γιώργος Σιδηρόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Γιάννα Τσούπρα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέργιος Πεδιαδίτης, ο τοπικός σύμβουλος Αχαρνών κ. Γιάννης Λαγκώνης, ο πρόεδρος του ΕΟΣ κ. Βασίλης Νίκας, η Γ.Γ. της ΙΛΕΑ κα Μαργαρίτα Κλαδία, ο πρόεδρος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κα Άννα Μαρούγκα, η πρόεδρος της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών κα Ειρήνη Μαϊρακτάρη και ο επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιακωβίδης.






© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός