Ημερίδα για τη διάσπαση προσοχής και την υπερκινητικότητα

Ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας ΔΕΠΥ (ADHD Hellas) διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και την υπερκινητικότητα.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 από τις 9.30 έως τις 14.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών.
Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) είναι μία από τις πιο συχνές νευροαναπτυξιακές διαταραχές. Αφορά το 5-7% του μαθητικού πληθυσμού, και περίπου το 4% των ενηλίκων. Τα συμπτώματα εκφράζονται από την παιδική ηλικία και αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, η ΔΕΠΥ περνάει στην ενήλικη ζωή αναλλοίωτη ή παραλλαγμένη και επιβαρύνει την καθημερινότητα του ατόμου σε κάθε της πτυχή. Συχνά δεν αναγνωρίζεται γιατί συγκαλύπτεται από μια πληθώρα άλλων διαταραχών (αγχωτικών και συναισθηματικών, χρήση ουσιών, προβλήματα ύπνου κ.α.).
Η ημερίδα έχει στόχο να καλύψει όλο το φάσμα της διαταραχής, αγγίζοντας θέματα διάγνωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης, και απευθύνεται σε γονείς παιδιών με ΔΕΠΥ, ενήλικες με ΔΕΠΥ, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες από το χώρο της ψυχικής υγείας.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός