Αφετηρία συνεργασίας του Δήμου Αχαρνών με την Κινεζική πρεσβεία



Επίσημη επίσκεψη στον Δήμο Αχαρνών, πραγματοποίησε ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Ζοού Ξιαόλι, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού.

Ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Νινγκ Γι και τον B' Γραμματέα της πρεσβείας κ. Λιάο Γουένταν κατέφθασε στο Δημαρχείο Αχαρνών το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2016, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών.

Ακολούθησε σύντομη συνάντηση γνωριμίας του Δημάρχου Αχαρνών και του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο γραφείο Δημάρχου, ενώ στη συνέχεια ο κ. Ζοού Ξιαόλι είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους Αντιδημάρχους του Δήμου Αχαρνών στη συνεδρίαση που ακολούθησε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός καλωσόρισε στην πόλη των Αχαρνών τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Ζοού Ξιαόλι και στη συνέχεια έκανε μια σύντομη αναφορά στη μακρά ιστορία των Αχαρνών. Φτάνοντας στο σήμερα, ο κ. Κασσαβός ανέφερε ότι ο Δήμος Αχαρνών είναι σε πληθυσμό 4ος στην Αττική και 12ος σε όλη την Ελλάδα, ενώ με βάση την έκταση του κατατάσσεται 4ος σε όλη την Ελλάδα, ο Δήμαρχος Αχαρνών επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: "η σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, η εξαιρετική γεωγραφική θέση, ο περιβαλλοντικός πλούτος και ο εξαίρετος πληθυσμός της πόλης, φανερώνουν τη δυναμική και τις δυνατότητες του Δήμου Αχαρνών"

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κασσαβός μετέφερε τις ευχές του Αχαρναϊκού Λαού προς το πρόσωπό του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και δήλωσε τον αμέριστο σεβασμό του προς τον Κινέζικο Λαό, την Ιστορία του και τα επιτεύγματά του.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Ζοού Ξιαόλι, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό για την πρόσκληση, καθώς και για την εξαιρετική υποδοχή και φιλοξενία. Ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας εξήρε τον Δήμο Αχαρνών για το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος Δήμος της "Αμφυκτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων", που ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του ύστερα από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας πάνω από 100 δήμων στην Ελλάδα που διαθέτουν Αρχαία Μνημεία.

Ο κ. Ζοού Ξιαόλι αναφέρθηκε στις διμερής, εμπορικές και οικονομικές σχέσης Ελλάδας και Κίνας, οι οποίες έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, καθώς και στο γεγονός ότι το 2016 θα είναι μια χρονιά συνεργασίας και σε πολιτιστικό επίπεδο μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας.




Όσο αφορά στην πολιτιστική συνεργασία ο κ. Ζοού Ξιαόλι προχώρησε σε λεπτομέρειες αναφέροντας για τη συμφωνία που θα προβλέπει τη δημιουργία ενός Forum αρχαίων πόλεων στην Ελλάδα και την Κίνα, το οποίο κάθε χρόνο θα συνεδριάζει εναλλάξ στις δυο χώρες με τη συμμετοχή δήμων και από τις δύο χώρες.

Ενημερωμένος από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό για τη δυναμική του Δήμου Αχαρνών, ανάφερε ότι θα υποστηρίξει ώστε η 3η συνεδρίαση του Forum το 2019 να πραγματοποιηθεί στον Δήμο Αχαρνών (η πρώτη συνεδρίαση θα γίνει στον Μαραθώνα και η δεύτερη στην Κίνα).

Ενδεικτικό του πολύ καλού κλίματος της συνάντησης είναι και το γεγονός ότι ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Ζοού Ξιαόλι απεύθυνε πρόσκληση στην οικία του προς τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό και τη σύζυγό του, την οποία ο Δήμαρχος αποδέχθηκε με χαρά.

Ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Ζοού Ξιαόλι συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβό επισκέφθηκε την Αρχαιολογική Συλλογή των Αχαρνών, όπου θαύμασε τα ευρήματα της συλλογής, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Θολωτό Τάφο Αχαρνών.

Η ενημέρωση του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την πολιτιστική κληρονομιά των Αχαρνών συμπεριέλαβε και την επίσκεψη του στο Ιστορικό Και Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών όπου θαύμασε τα ευρήματα και κειμήλια της σύγχρονης ιστορίας των Αχαρνών.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός και ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Ζοού Ξιαόλι απόλαυσαν τον σύντομο περίπατό τους στην κεντρική πλατεία των Αχαρνών και στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση του πρέσβη στην βιομηχανική περιοχή των Αχαρνών, στο Ολυμπιακό Χωριό και τους Θρακομακεδόνες.

Η επίσκεψη του κ. Ζοού Ξιαόλι στον Δήμο Αχαρνών ολοκληρώθηκε με το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός παρουσία των αντιδημάρχων, Οικονομικών κ. Αφουξενίδη Θεόφιλου, Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Πολυμενέα Παναγιώτη, Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σιδηρόπουλου Γεώργιου, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Συρινίδη Θεόδωρου, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Τοπαλίδη Ευστάθιου, Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Παλιούρα Αντώνη και της Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κας Σαχσανίδη Ελένης η οποία είχε αναλάβει και τον ρόλο της διερμηνείας. Καθώς και των προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αχαρνών: Δ.Η.Φ.Α. κ. Δασκαλάκη Γεώργιο, Σχολική Επιτροπή Α' βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καρυδάκη Κων/νο, Σχολική Επιτροπή Β' βάθμιας Εκπαίδευσης κα. Ευθυμιάδου Γεωργία, Κέντρο ΑμΕΑ κ. Γκασούκα Νίκο και ΔΗ.Κ.Ε.Α κα Ναυροζίδου Μαρία.

Με αφορμή την επίσκεψη του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Ζοού Ξιαόλι, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:

"Η επίσκεψη του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Ζοού Ξιαόλι είναι άκρως τιμητική για τον Δήμο Αχαρνών. Η ιστορική πόλη των Αχαρνών υποδέχθηκε τον εκπρόσωπο ενός λαού με απαράμιλλη Ιστορία και Πολιτισμό, όπως είναι άλλωστε και η Ελληνική Ιστορία και ο Ελληνικός Πολιτισμός.

Ανοίγουμε διαύλους επικοινωνίας με την πρεσβεία της 2ης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο και επιδίωξη μας είναι, αυτή η συνάντηση να γίνει η αφετηρία συνεργασίας του Δήμου Αχαρνών με την Κινεζική πρεσβεία. Μιας συνεργασίας που μπορεί να εκφραστεί σε διάφορες και διαφορετικές δραστηριότητες και ενέργειες.

Πλέον στο πρόσωπο του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Ζοού Ξιαόλι διακρίνουμε έναν φίλο του Δήμου Αχαρνών ".








































© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός