Ανάγνωση και Δημιουργικότητα στον Δήμο Αχαρνών

Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος δραστηριοτήτων για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 στον Δήμο Αχαρνών.

Από τις 15 Ιουνίου έως τις 21 Ιουλίου 2016,  η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών φιλοξένησε παιδιά,. τα οποία κάθε μέρα ανέλαβαν και μία διαφορετική "αποστολή". Με αφετηρία το βιβλίο και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης, παρατήρησαν, σύγκριναν, κατέγραψαν και δημιούργησαν, γνωρίζοντας και κατανοώντας τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου (15/6 έως 21/7) το Τμήμα Πολιτιστικής Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών ολοκλήρωσε με επιτυχία τις θεματικές δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος: Παιχνίδι θησαυρού, Το μπλουζάκι του εξερευνητή, Τρία καλοκαιρινά αντικείμενα, Ένα φτερό, Ένα κομμάτι κόκκινης κλωστής, Ένα εισιτήριο, Η εικόνα ενός ελέφαντα, Κάτι μέσα από το οποίο βλέπεις, Μια καρτ ποστάλ, Ένα κομμάτι σύρμα, Μια φωτογραφία των παιδιών που παίρνουν μέρος στο εργαστήριο, Κάτι μπλε, Ο αριθμός 5, Διαφορετικά είδη φύλλων, Ένα βέλος, Ένα μνημείο (σε συνεργασία με το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ), Μια χάρτινη, σακούλα, Κουμπιά, Μερικά χαλικάκια, Διαφορετικά μπαχαρικά και αρωματικά βότανα, Η εικόνα ενός πρωταγωνιστή, Ένας συνδετήρας, Ένας χρησιμοποιημένος φάκελος, Κάτι πορτοκαλί και Ένας φανταστικός τόπος.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που συμμετέχει ο Δήμος Αχαρνών θα συνεχιστεί πάλι στις 6 Σεπτεμβρίου.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του 1ου κύκλου δραστηριοτήτων της Καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία  για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Αχαρνών είναι ένα "ταξίδι" με "εργαλεία", την ανάγνωση, τη ζωγραφική, το θέατρο, τη φωτογραφία, τη χειροτεχνία, την μαγειρική  κ.ά. 

Οι δομές πολιτισμού του Δήμου Αχαρνών ανταποκρίνονται και φέτος σε μια όμορφη και δημιουργική πρόκληση, προσφέροντας την ευκαιρία στα παιδιά να συμμετάσχουν σε πολυδιάστατες εκπαιδευτικές δραστηριότητες"  



 
 











© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός