Από τις 28/8 έως τις 18/9 το φεστιβάλ πολιτισμού ''Σοφόκλεια 2016''

Στο τέλος του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ πολιτισμού "Σοφόκλεια" για το 2016. Από τις 28 Αυγούστου 2016 έως τις 18 Σεπτεμβρίου το ανοιχτό θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" στο λόφο του Προφήτη Ηλία στον Δήμο Αχαρνών θα φιλοξενήσει σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) έχει αναλάβει και φέτος τη διοργάνωση του φεστιβάλ πολιτισμού "Σοφόκλεια 2016" και σύμφωνα με την πρόεδρο της επιχείρησης κ. Μαρία Ναυροζίδου υπό έκδοση πρόγραμμα παραστάσεων περιλαμβάνει καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν θεατρικές παραστάσεις και μουσικές συναυλίες που απευθύνονται σ’ ολόκληρη την οικογένεια και σε όλες τις ηλικίες.

Στόχος είναι ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων μέσα από υπέροχες παιδικές παραστάσεις, ξεκαρδιστικές κωμωδίες, παραστάσεις αρχαίου δράματος και μουσικές συναυλίες. Στο πρόγραμμα παραστάσεων, που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες, συμμετέχουν και τα Καλλιτεχνικά Τμήματα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρηση Αχαρνών (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) με τη δυναμική τους παρουσία.

Με αφορμή το Φεστιβάλ Πολιτισμού "Σοφόκλεια 2016" ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Το Φεστιβάλ Πολιτισμού "Σοφόκλεια" είναι ένας καθιερωμένος θεσμός στον ιστορικό Δήμο Αχαρνών. Ένας θεσμός που για 3η συνεχόμενη χρονιά πρόκειται να προσφέρει ψυχαγωγία και πολιτιστική τέρψη.

Το ανοιχτό θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" στο λόφο του Προφήτη Ηλία, θα  φιλοξενήσει και φέτος καλλιτέχνες και κοινό, σε ένα "ταξίδι" Πολιτισμού, που περιλαμβάνει καταξιωμένες θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, παραστάσεις αρχαίου δράματος και συναυλίες.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών διοργανώνει και φέτος άρτια το Φεστιβάλ Πολιτισμού "Σοφόκλεια 2016" και από τις 28 Αυγούστου έως τις 18 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά, την προσέγγιση και άποψη, καταξιωμένων καλλιτεχνών σε κλασικά ή σύγχρονα έργα και να απολαύσουμε όμορφες ερμηνείες και αποδόσεις.

Ο Πολιτισμός δεν είναι μια στατική κατάσταση ή μια παγιωμένη θέση αλλά ένα διαρκές ταξίδι αναζήτησης, προσπάθειας και δοκιμασίας και το Φεστιβάλ Πολιτισμού "Σοφόκλεια 2016" θα είναι το "όχημα" μας για αυτό το χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχει περίοδος του Ελληνισμού που η καθημερινότητα, η κοινωνική κατάσταση, οι ανάγκες ή οι προσδοκίες του λαού δεν έβρισκαν διέξοδο μέσα από πολιτιστικές εκφράσεις και αυτό καταδεικνύει την αξία και τη σημαντικότητα του Πολιτισμού."

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός