Συνάντηση με το Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης και γενικά η οικονομική κατάσταση του Δήμου Αχαρνών ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Μπαλάφα.
Το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης είναι αυτό που θα δώσει τη λύση στο χρόνιο οικονομικό πρόβλημα του Δήμου Αχαρνών, το οποίο οφείλεται, στον υψηλό δανεισμό, στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους και στο ταμειακό έλλειμμα του Δήμου Αχαρνών όπως έχει αποτυπωθεί σε ελέγχους ορκωτών λογιστών για τις χρήσεις 2005-2006 και την περίοδο 1-21/1/2007 (1ος έλεγχος) καθώς και τα έτη 2013-2014 (2ος έλεγχος) .
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μπαλάφας είναι ο καθ' ύλη αρμόδιος υφυπουργός για τα θέματα των ΟΤΑ και όπως είχε δηλώσει έπειτα από την υπογραφή της απόφασης για την ένταξη του Δήμου Αχαρνών στο οικονομικό παρατηρητήριο:, "δεν πρόκειται για μνημόνιο με την αρνητική φόρτιση του όρου, αλλά για πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου Αχαρνών. Πρόκειται για μια συμφωνία του δήμου και του υπουργείου να βρεθούν λύσεις για την εξυγίανση των οικονομικών των ΟΤΑ, όπου βασικό στοιχείο θα είναι η προάσπιση των θέσεων εργασίας και η προστασία των κατοίκων. Βλέπουμε ότι οι εν ενεργεία δήμαρχοι προσπαθούν να νοικοκυρέψουν τους δήμους τους και είναι αρκετά συνεργάσιμοι με το υπουργείο, καθώς διαπιστώνουν ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τους στηρίξουμε"
Ο Δήμαρχος Αχαρνών ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για τη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών με τις υπηρεσίες του Υπουργείου και μετά τη το πέρας της συνάντησής τους δήλωσε:
"Τόσο εγώ όσο και η ηγεσία του υπουργείου, βλέπουμε την ένταξη του Δήμου Αχαρνών σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης σαν ευκαιρία για να βάλουμε τάξη στα οικονομικά του Δήμου Αχαρνών, επουλώνοντας οικονομικές "πληγές" πολλών ετών. Η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προσφέρει ουσιαστική βοήθεια, καθώς και τεχνική αλλά και ηθική στήριξη στον Δήμο Αχαρνών ώστε να "ορθοποδήσει" οικονομικά".


© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός