Στη Συνέντευξη Τύπου για το ΤΕΒΑ ο Δήμαρχος Αχαρνών

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου για το Πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) με τη συμμετοχή των 13 δήμων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αποτελούν μέλη της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής. 
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός στη ομιλία – παρέμβασή του, αναφέρθηκε στα μεγέθη του Προγράμματος και τη θλιβερή διαπίστωση που καθιστούν τον Δήμο Αχαρνών σε υπερτερών εταίρο του Προγράμματος, καθώς οι δικαιούχοι στον Δήμο Αχαρνών φτάνουν τους 2.500 - σχεδόν όσοι είναι οι δικαιούχοι σε όλους τους υπόλοιπους 12 δήμους της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αχαρνών, το μέγεθος του προβλήματος είναι δυσθεώρητο και απαιτεί τη συνεργασία και τον συντονισμό πολλών υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών, αφού σε κάθε διανομή, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής με τη συνδρομή του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης στόλου, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης και τη σημαντική βοήθεια των εθελοντών, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Δήμος Αχαρνών να είναι αλληλέγγυος στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Με αφορμή τη Συνέντευξη Τύπου για το Πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του ΤΕΒΑ, η βούληση μας και οι προσπάθειες μας είναι να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο το συγκεκριμένο Πρόγραμμα και να φανούμε πολλαπλασιαστικά χρήσιμοι στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Ως εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκηση και ως απλοί πολίτες αυτής της χώρας δεν μπορούμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι που εν έτη 2017 αγωνιούμε για δομές όπως συσσίτια και διανομές τροφίμων.
Είναι μια στενάχωρη και σκληρή πραγματικότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια αλλά με δράσεις συνεργασίας, με συμπράξεις και κοινωνικές συμμαχίες, όπως η Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής
"

Τέλος ευχαρίστησε τους εταίρους της σύμπραξης καθώς και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών για τις προσπάθειες τους και για το κοινωνικό έργο που προσφέρουν.
Στη Συνέντευξη Τύπου για το Πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) παραβρέθηκε επίσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών κα Ελένη Σαχσανίδη αλλά και η Διευθύντρια, προϊστάμενοι και εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για νέες διαδικασίες που αφορούν τη διευκόλυνση και την πιο αποτελεσματική εφαρμογή του Προγράμματος.







© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός