Σε σύσκεψη για την εγκληματικότητα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Δήμαρχος Αχαρνών

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με θέμα την εγκληματικότητα στον Δήμο Αχαρνών, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη, τον Διευθυντή Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Ταξίαρχο Εμμανουήλ Δασκαλάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών και Προέδρο του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας κ. Παναγιώτη Πολυμενέα και εκπροσώπου των κατοίκων Θρακομακεδόνων κ. Δημήτρη Τσιφτελίδη.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε, την αγωνία και το συναίσθημα ανασφάλειας στην καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου Αχαρνών, όπως αυτό αποτυπώνεται στο δημόσιο λόγο των πολιτών ή/και στις παρεμβάσεις των πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών.
Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε στη θετική πορεία των μέτρων που εφαρμόζει η ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Δήμο Αχαρνών, ωστόσο ζήτησε την εδραίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού και την ενίσχυση των μέτρων, καθώς η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και παραβατικότητας στον Δήμο Αχαρνών απαιτεί συνεχή προσπάθεια αλλά και επιπλέον δράσεις.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κασσαβός πρότεινε: - την ενίσχυση του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών με επιπλέον προσωπικό
- τη μόνιμη παραμονή, Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) στον Δήμο Αχαρνών καθώς και Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ)
- την καθιέρωση περιπολιών στην περιοχή των Θρακομακεδόνων
- την ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων.
Με αφορμή τη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Οι ιδιαιτερότητες του Δήμου Αχαρνών, όσων αφορά στο θέμα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και παραβατικότητας είναι γνωστές και μας επιβάλουν να μην εφησυχάζουμε, αλλά να αναζητούμε συνεχώς καλύτερες και πιο αποτελεσματικές λύσεις.
Σε αυτή την προσπάθεια η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι σύμμαχοι μας. Ο στόχος, να εδραιωθεί το συναίσθημα ασφάλειας στις γειτονίες των Αχαρνών και των Θρακομακεδόνων, είναι κοινός και η συνεργασία μας με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι μονόδρομος. Σε αυτό το πλαίσιο κρίνουμε ότι είναι σκόπιμη η ενίσχυση του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού που εφαρμόζει η ΕΛ.ΑΣ. με στόχο τα μέτρα αυτά να είναι πιο δραστικά και πιο αποτελεσματικά κατά της παραβατικότητας στον Δήμο Αχαρνών
."



© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός