Απαράμιλλη επιτυχία, το Πανηγύρι Ζωοδόχου Πηγής του 2018

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής στον Δήμο Αχαρνών την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018. Τόσο οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής, όσο και οι εκδηλώσεις του 3ημέρου πανηγυριού στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών, ξεχώρισαν για την άρτια οργάνωση και τη λαμπρότητά τους, και προσέλκυσαν πλήθος κόσμου.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός στο μήνυμα του στην κεντρική Πλατεία Αχαρνών, ευχαρίστησε τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Αχαρνών που τίμησαν με την παρουσία τους την κορυφαία Θρησκευτική και Πολιτιστική γιορτή του Δήμου Αχαρνών, καθώς και τους εργαζόμενους του Δήμου Αχαρνών και των Δημοτικών Επιχειρήσεων, τους καλλιτέχνες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που συμμετείχαν και δήλωσε σχετικά.
"Το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια, ως ένας από τους σημαντικότερους – αν όχι ο σημαντικότερος - θρησκευτικός και πολιτιστικός θεσμός του τόπου μας και είναι ιερό μας καθήκον αυτό να το διατηρήσουμε.
Κάθε χρόνο, σε αυτόν τον σκοπό εστιάζουν οι προσπάθειες, της δημοτικής αρχής , των υπαλλήλων του Δήμου Αχαρνών, των Πολιτιστικών Φορέων και των Καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής.
Το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής στον Δήμο Αχαρνών είναι μια αφορμή, χαράς και διασκέδασης, ανταμώματος και παρέας, φιλίας και συντροφικότητας, καθώς επίσης και μια αφορμή να δούμε τα πολλά που μας ενώνουν σε αυτόν τον τόπο"
.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις για το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής στον Δήμο Αχαρνών ξεκίνησαν την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους: Αγίου Κωνσταντίνου Άνω Αχαρνών, Πελοποννησίων Αχαρνών και το Τμήμα Παραδοσιακών χορών ΔΗ.Κ.Ε.Α. να σέρνουν πρώτοι τον χορό για το φετινό πανηγύρι.
Ακολούθησε η τιμητική Βράβευση του πρώην Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αχαρνών κ. Αντώνη Αμπαρτζάκη από τον Δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό και την Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ Μαρία Ναυροζίδου. Ο κ. Αντώνης Αμπαρτζάκης πρόσφατα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση αλλά όχι και από την διαρκή Πολιτιστική προσφορά στον Δήμο Αχαρνών.
Η βραδιά "έκλεισε" με συναυλία από την Ορχήστρα της ΔΗ.Κ.Ε.Α. και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αχαρνών σε τραγούδια που ερμήνευσαν υπέροχα οι: Μαρίνα Μανωλάκου, Μελίνα Τσάτσα και ο Νίκος Μπουρνέλης. Συναυλία που εκτός από διασκέδαση και κέφι, έδωσε την ευκαιρία σε όλους να διαπιστώσουν το υψηλό επίπεδο και το εύρος μουσικής εκπαίδευσης του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών.
Η δεύτερη ημέρα του Πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής, την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα με τον Αρχιερατικό Εσπερινό μετ΄ Αρτοκλασίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Αχαρνών.
Ακολούθησε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής με παραδοσιακούς χορούς από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Αχαρνών: Σύλλογος Κρητών Αχαρνών, Σύλλογος Παραδοσιακή  Αναβίωση – Αχαρναϊκή Κληρονομιά, Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής "ο Καπετάν Ευκλείδης" και Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος "ο Κόκκινος Μύλος".
Τη σκυτάλη της διασκέδασης "πήρε" ο συντοπίτης μας Δημήτρης Γιώτης, ο οποίος ξεσήκωσε το πλήθος κόσμου που είχε μαζευτεί στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών και τη βραδιά "έκλεισε" ο Γιώργος Τσαλίκης, ο οποίος απογείωσε τη διασκέδαση στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών και κατενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.
Ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 μετά τον Εόρτιο Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής.
Η λιτάνευση της εικόνας έγινε από, άγημα και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος.
Στη συνέχεια, με τις Ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, η Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών κ. Ειρήνη Λιόση, η Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών "Χρήστος Τσεβάς" κ. Ρένα Κουμπούρη και με την τιμητική παρουσία του ζωγράφου Χρήστου Τσεβά, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης: "Αινείτε Αυτόν εν χορδαίς και οργάνοις: Θρησκευτικές πανηγύρεις στις Αχαρνές", στο Μουσείο της ΙΛΕΑ στην Κεντρική πλατεία Αχαρνών (αφιέρωμα στο πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής, με φωτογραφίες από το αρχείο του Αθανασίου Κατάρα) και στη Δημοτική Πινακοθήκη Αχαρνών "Χρήστος Τσεβάς" (αφιέρωμα στα πανηγύρια των εξωκλησιών των Αχαρνών). Η έκθεση "Αινείτε Αυτόν εν χορδαίς και οργάνοις: Θρησκευτικές πανηγύρεις στις Αχαρνές" διοργανώθηκε από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών και τον Όμιλος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών "Χρήστος Τσεβάς".
Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η βράβευση της Ερμιόνης Σμύρνη και του Ανδρέα Σκουδριανό, οι οποίοι διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Έκθεσης για το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών, που διοργάνωσε ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ.
Στη συνέχεια τον χορό έσυραν: το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Αχαρνών, ο Σύλλογος Θεσσαλών, ο Σύλλογος Ηπειρωτών και ο Σύλλογος Γυναικών Θρακομακεδόνων, αποσπώντας ενθουσιώδη χειροκροτήματα για την άρτια παρουσία τους.
Το φετινό Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής ολοκληρώθηκε με μεγάλη λαϊκή συναυλία με τον Λευτέρη Πανταζή, ο οποίος ξεσήκωσε τον κόσμο στην κεντρική πλατεία Αχαρνών και χάρισε μοναδικές στιγμές κεφιού και διασκέδασης. Στη σκηνή ανέβηκε και ο Χρήστος Μενιδιάτης ο οποίος τίμησε με την παρουσία του για μια ακόμη χρονιά το Πανηγύρι του Δήμου Αχαρνών.


















© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός