Εργασίες επισκευής στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών στη Λαθέα

Προς ολοκλήρωση βαίνουν οι εργασίες επισκευών και συντηρήσεων στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών στην περιοχή της Λαθέας, με την πλήρη επισκευή της στέγης του σχολείου.
Σε λίγες ημέρες το 15ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών θα είναι καθ΄όλα έτοιμο να υποδεχθεί τους περίπου 290 μαθητές που φοιτούν σε αυτό στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Οι εργασίες επισκευής και συντήρησης στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών εντάσσονται στο έργο "Επισκευή και Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων και Προαύλιων Χώρων Δήμου Αχαρνών" προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, έργο το οποίο αφορά εκτεταμένες επισκευές και συντηρήσεις σε 48 σχολικές μονάδες του Δήμου Αχαρνών (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), ενώ η εργολήπτρια εταιρεία του έργου έχει ξεκινήσει τις απαιτούμενες εργασίες από τον περασμένο Ιούνιο με το κλείσιμο των σχολείων.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός: "Το συγκεκριμένο έργο διενεργείται επικουρικά στο ευρύ Πρόγραμμα συντηρήσεων και επισκευών των σχολείων που υλοποιούν οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Αχαρνών και θα βελτιώσει αισθητά τις κτιριακές υποδομές των σχολικών κτιρίων του Δήμου Αχαρνών", τονίζοντας επίσης ότι "είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Αχαρνών υλοποιεί ένα τόσο εκτεταμένο, ευρύ και ολοκληρωμένο πρόγραμμα επισκευών στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών".
Το έργο "Επισκευή και Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων και Προαύλιων Χώρων Δήμου Αχαρνών" προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ αφορά απαιτούμενες εργασίες όπως:
● Κατασκευή κεραμοσκεπών σε σχολεία και σε αίθουσες σχολείων όπου απαιτείται, των οποίων οι στέγες παρουσιάζουν ζημιές.
● Στεγανοποίηση δωμάτων από πλάκα ή κεκλιμένων στεγών και την αποκατάσταση διαρροών.
● Επίστρωση με μάρμαρο των βαθμίδων που έχουν καταστραφεί καθώς και την επικάλυψη τους με αντιολισθητική ταινία.
● Χρωματισμό εξωτερικών επιφανειών, σε κτίρια με στοχευμένη και ιδιαίτερη επεξεργασία των επιφανειών αυτών λόγω της προχωρημένης αποσάθρωσης των επιχρισμάτων.
● Χρωματισμό εσωτερικών επιφανειών διαφόρων κτιρίων με χρήση οικολογικών χρωμάτων
● Επίστρωση με πλακίδια δαπέδου και τοίχου από πορσελάνη στις τουαλέτες- αίθουσες καθώς και την τοποθέτηση πλαστικών πλακιδίων για την διάστρωση πλαστικού δαπέδου.
● Κατασκευή νέων μεταλλικών και ξύλινων θυρών
● Κατασκευή κιγκλιδωμάτων απλού σχεδίου και την τοποθέτησή των σε παράθυρα και πόρτες σχολικών συγκροτημάτων.
● Διάστρωση επιφανειών αύλειων χώρων με ασφαλτικό τάπητα.
● Κατασκευή ψευδοροφών και λοιπών οικοδομικών εργασιών όπου απαιτούνται.









© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός