Σε λειτουργία το σύστημα πυρόσβεσης στην οδό Σιατίστης στους Θρακομακεδόνες

Στη δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης στην οδό Σιατίστης στους Θρακομακεδόνες παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών κ. Παναγιώτη Πολυμενέα, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Θρακομακεδόνων Ηλία Ζητούνη και την Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Θρακομακεδόνων κα. Χρύσα Δουρίδα.
Το συγκεκριμένο σύστημα πυρόσβεσης είχε τεθεί εκτός λειτουργίας για πάνω από μια δεκαετία και λειτούργησε φέτος αφότου έγινε ολοκληρωμένη επισκευή ή/και αντικατάσταση, του αντλιοστασίου, του χώρου εγκατάστασης του αντλητικού συγκροτήματος, της δεξαμενής και των εκτοξευτήρων νερού.
Πέρα από την αυτόνομη λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης στην οδό Σιατίστης στους Θρακομακεδόνες, είναι επίσης σημαντικό ότι το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά στην τροφοδοσία νερού πυροσβεστικών οχημάτων, διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση συμβάντος.
Μετά το πέρας της δοκιμαστικής λειτουργίας του συστήματος πυρόσβεσης στην οδό Σιατίστης στους Θρακομακεδόνες ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε σχετικά: "Από το 2016 έχουμε προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση λειτουργίας και την ετήσια συντήρηση των συστημάτων πυρόσβεσης στην περιοχή των Θρακομακεδόνων και πλέον τόσο το σύστημα πυρόσβεσης των 20 εκτοξευτήρων νερού στην οδό Μακεδονίας αλλά και το σύστημα πυρόσβεσης στην οδό Σιατίστης είναι σε πλήρη λειτουργία. Τα συγκεκριμένα συστήματα λόγω φθοράς, αλλά και καμίας προσπάθειας συντήρησης τα προηγούμενα έτη είχα να λειτουργήσουν για από 10 χρόνια.
Η λειτουργία των συστημάτων πυρόσβεσης στους Θρακομακεδόνες ανήκει πλέον στα διαθέσιμα μέσα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άμεση αντιμετώπιση εκδήλωσης πυρκαγιών
".



© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός