Ενημερωτική διάλεξη σε μαθητές του Δήμου Αχαρνών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 ο Δήμος Αχαρνών πραγματοποίησε ενημερωτική διάλεξη στους μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την καλλιέργεια συνείδησης σχετικά με τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.
Η ενημερωτική διάλεξη στους μαθητές πραγματοποιήθηκε από στελέχη και υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αχαρνών και εντάσσεται σε ένα ευρύ και συνεχές πρόγραμμα ενημερώσεων στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών που υλοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε σχολεία όλων των βαθμίδων.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Η αφορμή για να ευαισθητοποιηθούμε, να αποκτήσουμε συνείδηση και να υιοθετήσουμε καλές πρακτικές για την προστασία των ζώων είναι η ίδια η καθημερινότητά μας.
Η συμπεριφορά μας απέναντι στα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, αλλά και οι ενέργειες μας για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς και η προστασία της πανίδας της χώρας μας, δεν αποτελούν αντικείμενο μεμονωμένων και αποσπασματικών δράσεων, αλλά συνεχούς προσπάθειας.
Η διαφύλαξη των κανόνων της Διεθνούς Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Ζώων που καθιερώθηκε το 1978 αλλά και της Ελληνικής νομοθεσίας, αφορά την καθημερινή μας συμπεριφορά και τη γενικότερη στάση μας, είτε αυτή εκφράζεται και εκδηλώνεται στα όρια του σπιτιού μας, είτε σε έναν περίπατο στην πόλη, είτε σε μια εξόρμηση στην εξοχή.
Τις γνώσεις, τα μέσα που διαθέτουμε και την εξέλιξη μας ως άνθρωποι, οφείλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για το καλό των ζώων και να τα προστατεύουμε, είτε αυτά ζουν στη γη, είτε στον αέρα είτε στη θάλασσα, σεβόμενοι πάντα τους νόμους της Φύσης
"



© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός