Το μήνυμα της Ανακύκλωσης ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα περνώντας απ' τον Δήμο Αχαρνών

Ανοιχτή πρόσκληση σε σχολεία και δημότες απευθύνει ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός να επισκεφθούν το 1° Πανευρωπαϊκά "Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης", που βρίσκεται στο Δήμο Αχαρνών. 
Το "Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης", έχει αναπτυχθεί με στόχο την ανάπτυξη της Περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.
Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του "Κινητού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης", εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελ, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα "πράσινης και οικολογικής" Δράσης.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός επισκέφθηκε το "Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης" συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών κ. Θοδωρή Συρινίδη, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών κ. Γιώργο Σταύρου και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάση Κατσιγιάννη και ενημερώθηκε σχετικά με το Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ανακύκλωση και δήλωσε σχετικά: "Οι μαθητές της πολυάριθμης σχολικής κοινότητας του Δήμου Αχαρνών και όλοι οι συμπολίτες μας έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σε θέματα Ανακύκλωσης από το 1° Πανευρωπαϊκά "Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης". Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Αχαρνών με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ και την επικείμενη εγκατάσταση συστήματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στον Δήμο Αχαρνών τις επόμενες ημέρες".
Το "Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης", θα βρίσκεται στον Δήμο Αχαρνών μέχρι την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 στο parking έναντι του Δημαρχείο Αχαρνών κατά τις ώρες 09:00 - 17:00 και με κεντρικό σύνθημα:
ΦΕΡΤΕ πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες, 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙΤΕ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ και ΚΕΡΔΙΣΤΕ μοναδικά δώρα! 
Οι επισκέπτες μπορούν να Ανακυκλώσουν, να εκπαιδευτούν μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό υλικό και να αποκτήσουν γνώσεις για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος και διεκδικήσουν μεγάλα έπαθλα, όπως, action cameras, tablets και ηχεία Bluetooth.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στη Γραμμή Ανακύκλωσης 801 11 11600 για να ενημερωθούν για την επίσκεψή τους στο σημείο λειτουργίας του 1ου Πανευρωπαϊκά του "Κινητού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης".








© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός