Μεγάλη Διάκριση του Δήμου Αχαρνών: 6ος στην Ελλάδα στο Δείκτη Αποτελεσματικότητας

...και 2ος στις "κοινωνικές υπηρεσίες - αλληλεγγύης" από όλους τους Δήμους της χώρας
Στην 6η θέση των μεγάλων αστικών δήμων της χώρας με τις καλύτερες επιδόσεις βρίσκεται ο Δήμος Αχαρνών με βάση την έρευνα του Κέντρου Μελετών "Μάρκος Δραγούμης" (ΚΕΦίΜ). 
Ο Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων που συνέταξε το ΚΕΦίΜ πιλοτικά για πρώτη φορά φέτος, αξιολογεί και κατατάσσει 320 δημοτικές αρχές της χώρας, βάσει των επιδόσεών τους σε τρία βασικά πεδία: 
- την οικονομική διαχείριση
- τη διαφάνεια και λογοδοσία και
- τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες και κυρίως τις υπηρεσίες προς νέους, ηλικιωμένους, γυναίκες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Σχολιάζοντας την επίδοση του Δήμου Αχαρνών στην έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών "Μάρκος Δραγούμης" ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Αισθάνομαι πραγματικά ικανοποιημένος και απόλυτα δικαιωμένος για το έργο που έχουμε προσφέρει στους συμπολίτες μας. 
Η επιβεβαίωση των προσπαθειών μας εδώ και 4 χρόνια αποτυπώνεται στην  επιστημονική έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών "Μάρκος Δραγούμης", επισφραγίζοντας την ακλόνητη παραδοχή ότι ο Δήμος Αχαρνών έχει "ξορκίσει" οριστικά το κακό του παρελθόν.   
Ιδιαίτερα αυτή η διάκριση προήλθε από τη βαθμολογία που πήραμε για τις υπηρεσίες μας προς του νέους, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Από την αρχή της θητείας μας θέσαμε συγκεκριμένους στόχους,  να αποκτήσουμε έναν εύρωστο οικονομικά Δήμο και έναν Δήμο που στέκεται δίπλα στους πολίτες. 
Παραλάβαμε έναν δήμο με αρνητικό πρόσημο σε όλους τους τομείς και με πολύ δουλειά, προσήλωση και αποτελεσματικό καταφέραμε ο Δήμος Αχαρνών να πάψει να είναι η "πίσω αυλή" της Αττικής και να μεταμορφωθεί σε ένα Δήμο πρότυπο. 
Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ολοκληρωτικά έτοιμους και πλήρως προετοιμασμένους  απέναντι στις νέες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε."

Η μελέτη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών "Μάρκος Δραγούμης" (ΚΕΦίΜ). παρουσιάστηκε στο Φόρουμ "Δήμοι και Επιχειρηματικότητα" του Money Show Athens 2019 και το πλήρες κείμενο της είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΚΕΦίΜ www.kefim.org.







© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός