Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Κασσαβό!

Η φωνή του έχει ταυτιστεί με την παράδοση μας. Στο άκουσμα και μόνο μίας εισαγωγής νησιώτικου τραγουδιού αντιλαμβανόμαστε αμέσως ποιος είναι ο ερμηνευτής, αλλά και δημιουργός του! Όμως, εκτός από ένας τραγουδιστής που έχει ως συνώνυμό του την λέξη επιτυχία, είναι και ένας εξαιρετικός συνδημότης που σέβεται, αγαπά και επιθυμεί να βοηθήσει ενεργά τις Αχαρνές. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο που αποδέχτηκε την πρόσκληση του Γιάννη Κασσαβού και ανήκει πλέον στην οικογένεια της παράταξης ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες!
«Αποδέχτηκα την πρόσκληση του φίλου Γιάννη Κασσαβού γιατί είναι από τους ανθρώπους που στήριξαν και στηρίζουν τον πολιτισμό με έργα και όχι μόνο λόγια. Παρά τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκείνος έθεσε γερά θεμέλια στον πολιτισμό και κυρίως στην ανάδειξη της ιστορίας των Αχαρνών με πρόσφατο παράδειγμα την έκδοση του ιστορικού λευκώματος που αναφέρει όλη την σύγχρονη ιστορία της πόλης μας. Ζω στις Αχαρνές με την οικογένειά μου από επιλογή, όπως από επιλογή επιθυμώ να βοηθήσω ώστε το έργο του Γιάννη Κασσαβού να έρθει εις πέρας και να αναδείξουμε όχι μόνο την πλούσια ιστορία των Αχαρνών, αλλά και την τέχνη μέσα από τους δεκάδες καλλιτέχνες που γεννά αυτός ο τόπος. Είμαι υπερήφανος για την πόλη που ζω και θα παλέψω για το καλύτερο» δήλωσε ο κ. Βαγγέλης Κονιτόπουλος.
Ό Βαγγέλης Κονιτόπουλος είναι το τελευταίο παιδί του Μιχάλη Κονιτόπουλου και της Μαρίας Φυρογένη,αδελφός της Ειρήνης Κονιτοπούλου-Λεγάκη,του Γιώργου,του Κώστα,και της Αγγελικής Κονιτοπούλου.
Γεννήθηκε στον Κυνήδαρο Νάξου το 1953. Από πέντε ετών τον έπαιρνε μαζί του σε πολλά πανηγύρια της Νάξου,ο πατέρας του και τραγούδαγε μαζί με την αδελφή του Αγγελική. Από τα έντεκα ήταν πλέον ο μόνιμος επαγγελματίας τραγουδιστής του «συγκροτήματος» του πατέρα του.

Στα δεκατρία του χρόνια παράλληλα με τις σπουδές του στο γυμνάσιο, έμαθε μόνος του Λαούτο, κρυφά από τον πατέρα του και το Πάσχα του 1966 εμφανίστηκε μπροστά του έτοιμος οργανοπαίχτης-λαουτιέρης.

Στα δεκαπέντε του, έμαθε να παίζει δεύτερο όργανο, το μπουζούκι. Τότε ερχόμενος στην Αθήνα, στο σπίτι του αδελφού του Γιώργου, τραγούδησε το πρώτο 45άρι. Παράλληλα έπαιζε λαούτο σε όλους τους δίσκους που έγραφε ο Γιώργος με την Ειρήνη,τον Κώστα,την Αγγελική κ.λ.π.

Από το 1973 έκανε την πρόταση του ενορχηστρωτικά, στον δίσκο «ταξίδια στ’ακρογιάλια μας».’ Εκτοτε ανέλαβε την ενορχήστρωση σε όλα τα «Κονιτοπουλέϊκα» με αποκορύφωμα τον δίσκο «τα Νησιώτικα» με τον Γιάννη Πάριο το 1981. Έχει συνεργαστεί με : Γιάννη Μαρκόπουλο, Μελίνα Μερκούρη, Νίκο Ξυλούρη, Αριστείδη Μόσχο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Σπυρόπουλο, Γιώργο Μαργαρίτη, Λευτέρη Πανταζή, Αντζελα Δημητρίου, Θαν. Περιστεράκη, Σταμάτη Χατζόπουλο και πολλούς άλλους.

Έχει δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, στην Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία, Η.Π.Α, Καναδά, Αυστραλία, Κύπρο. Η δισκογραφία του αριθμεί περί τους 40 μεγάλους δίσκους.Ο ήχος του και ο τρόπος ενορχήστρωσης του έγινε σχολή μελέτης για όλους τους επόμενους μουσικούς οι οποίοι ασχολούνται με το είδος αυτό και όχι μόνο. Από το 1985 άρχισε να γράφει δικά του τραγούδια, με πρώτο δίσκο του τον «εννιά μποφόρ» τον οποίο τραγούδησε η Ειρήνη κάνοντας αμέσως μεγάλες επιτυχίες: «Ήρθα να σου πω αντίο», «Έρχεται και μ’ανταμώνει» κ.λ.π. Όι στίχοι είναι της μεγάλης λαϊκης ποιήτριας της Νάξου, Ειρήνης Χάλκου.

Το 1990 έκανε την πρώτη ζωντανή ηχογράφηση- δίσκο με τίτλο «μέσα από το μαγαζί», τότε ήταν που η νεολαία μας σε όλη την Ελλάδα, άρχισε να ακούει και να διασκεδάζει με νησιώτικα τραγούδια, σε όλα τα στέκια της.

Ό νησιώτικος ρυθμός, οι μελωδίες και ο αέρας του Αιγαίου κατάκτησε όλες τις Ελληνικές καρδιές, όπου και αν βρίσκοταν.Ήταν αυτό που η «παγκοσμιοποίηση» δεν το συγχώρεσε ποτέ στον Βαγγέλη.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός