Το "πρωτόκολλο" της 25ης Μαρτίου

(του Λεωνίδα Καπερναράκου, Δημοσιογράφου στο ALTER)
Η .αυστηρότητα του πρωτοκόλλου και η απαγόρευση του Παναγιώτη Φωτιάδη στον Γιάννη Κασσαβό και στους "Ενεργούς Πολίτες" να καταθέσουν στεφάνι


H ιστορία που θα σας διηγηθώ είναι πέρα για πέρα αληθινή. Κάθε χρόνο, στις 25 Μαρτίου κόσμος όλων των ηλικιών ξεχύνεται στους δρόμους της χώρας. Σε κάθε σχολείο, οι μαθητές προετοιμάζονται για την παρέλαση. Το ξέρω, δεν σας περιγράφω κάτι καινούργιο. Το θέμα όμως είναι η διοργάνωση. Το γνωστό πρωτόκολλο.

Ο Δήμαρχος της πόλης είναι εκείνος που στέκεται έξω από την εκκλησία προκειμένου να υποδεχθεί στην πόλη του τους επισήμους, να τους σφίξει το χέρι και να ευχηθεί "χρόνια πολλά". Η δυσκολία είναι αμέσως μετά. Όταν όλοι κατευθύνονται προς το "Ηρώoν". Έτσι το ξέρουμε όλοι.

Εκεί που η Δημοτική αρχή, οι σύλλογοι της πόλης αλλά και ο απλός κόσμος που παρακολουθεί μαζί με τους μαθητές που κρατούν τις σημαίες αποτίουν φόρο τιμής στους Έλληνες που πολέμησαν για να μπορούμε εμείς να φτιάχνουμε ...πρωτόκολλα. Πρωτόκολλο ακόμη και στο στεφάνι που καταθέτεις. Στεφάνι βάσει λίστας....Τελετάρχης βάσει εντολής...!!!!!!!!!!

Οι "Ενεργοί Πολίτες" θέλησαν να κάνουν το αυτονόητο μα και απειροελάχιστο. Να καταθέσουν στεφάνι την 25η Μαρτίου. Δεν μιλώ για μία παράταξη. Δεν μιλάω για πολιτική. Αναφέρομαι σε περισσότερους από 100 πολίτες οι οποίοι έχουν αναλάβει δράσεις, εκφράζουν απόψεις και προτάσεις και αν μην τι άλλο, ζουν και αναπνέουν στην πόλη μας. Κάποιοι όμως το εξέλαβαν ως μία κίνηση που θα έβλαπτε την [πολιτική τους εικόνα. Έτσι λοιπόν από τα αραχνιασμένα γραφεία ανασύρθηκε ...το πρωτόκολλο.Μετά από ...ώριμη σκέψη ο Δήμαρχος αποφάσισε ότι δεν χρειαζόταν να καταθέσουν στεφάνι οι «Ενεργοί Πολίτες»!! Τι στοιχίζουν, άραγε, σε κάποιους τα τέσσερα δευτερόλεπτα που διαρκεί η κατάθεση ενός στεφανιού στο μνημείο της πόλης; Το ρεύμα του μικροφώνου; Η καθυστέρηση τεσσάρων ολόκληρων δευτερολέπτων ή βρήκαν την ημέρα που νιώσουν ότι απειλείται η πολιτική τους οντότητα; Ελπίζω το τελευταίο να μην ισχύει...λόγω της ημέρας!!!!!Αλήθεια κύριοι όλοι αυτοί που πολέμησαν ή που χόρευαν λεβέντικα γύρω από τους νεκρούς, προκειμένου να ξαναριχθούν στη μάχη, είχαν δέσμευση από τα πρωτόκολλα;
Πείτε μας, να το μάθουμε επιτέλους...



© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός