Στο Ολυμπιακό Χωριό το Νομαρχιακό Νοσοκομείο

Την πρόταση να στεγασθεί το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής στο κτίριο του Ολυμπιακού Χωριού που παραχωρήθηκε στη Μονή Βατοπαιδίου από το Υπουργείο Απασχόλησης, υπέβαλε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος, κατέθεσε την πρότασή, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου. Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν διεκδικεί την πατρότητα της πρότασης, η οποία κατατέθηκε από τη Δημοτική Σύμβουλο Αχαρνών Ελένη Σαχσανίδου, με άρθρο της στην Εφημερίδα «Νέοι Στόχοι»

Τεκμηριώνοντας την πρότασή του ο Γιάννης Κασσαβός, υπογράμμισε ότι η Δημιουργία Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις παρατάξεις, ότι η θέση του κτιρίου εξυπηρετεί την Βόρεια Αττική και τα Μεσόγεια, καθώς και ότι ο Δήμος Αχαρνών, αποφάσισε ομόφωνα, να διεκδικήσει το κτίριο, με στόχο να διατεθεί για χρήση που θα εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο. Ζήτησε τέλος, να υιοθετηθεί η πρόταση με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και να εγκριθεί το σχετικό διεκδικητικό πλαίσιο.
«Θεωρώ την πρόταση ρεαλιστική, δεδομένου ότι μετά από παρέμβαση του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, εκδόθηκε η δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, το οποίο αναγνωρίζει το δικαίωμα κυριότητας του Δημοσίου στη Λίμνη Βιστωνίδα. Κατόπιν αυτού, αναμένεται να ακυρωθούν όλες οι δικαιοπραξίες οι οποίες στηρίχθηκαν στον συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου, με τη Μονή Βατοπαιδίου, που είχε ως αποτέλεσμα να αποτραπεί η έκδοση της εν λόγω δικαστικής απόφασης.

Η ακύρωση των συμβάσεων θα επαναφέρει το ακίνητο του Ολυμπιακού Χωριού στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου. Θεωρώ τη συγκυρία πολύ ευνοϊκή για την αποδοχή της πρότασης δημιουργίας Δημοσίου Νοσοκομείου από την Κυβέρνηση, δεδομένου ότι από δημοσιεύματα, αλλά και από πληροφορίες που προέρχονται από τον χώρο της ιδιωτικής νοσοκομειακής περίθαλψης, το κτίριο προοριζόταν από την off shore εταιρία, η οποία το απέκτησε από τη Μονή Βατοπεδίου, για την λειτουργία ιδιωτικού θεραπευτηρίου. Η εκτίμησή μου είναι ότι τα συναρμόδια Υπουργεία Απασχόλησης και Υγείας, από την πίεση της κοινής γνώμης, θα ικανοποιήσουν το αίτημα, αφού αυτό εκφράζει τη βούληση της Τοπικής Κοινωνίας και συμβάλλει στη λύση του προβλήματος της αποκέντρωσης των κρατικών θεραπευτηρίων που σήμερα βρίσκονται κατά μήκος της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας» κατέληξε ο Γιάννης Κασσαβός.

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός