Να δραστηριοποιηθεί ο Δήμος για το συντονισμό των δυνάμεων πυροπροστασίας.

Την ανάγκη για το συντονισμό των δυνάμεων πυροπροστασίας, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, επεσήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος με την Κίνηση «ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες», Γιάννης Κασσαβός. Μιλώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γιάννης Κασσαβός τόνισε την ανάγκη να συγκληθεί από τον Δήμο Αχαρνών μία σύσκεψη των αρμόδιων φορέων με αντικείμενο την προστασία της Πάρνηθας από τις πυρκαγιές.
«Πιστεύουμε ότι με πρωτοβουλία του Δήμου πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι οι εκπρόσωποι φορέων όπως ο Σύνδεσμος Προστασίας της Πάρνηθας, ο Φορέας Διαχείρισης, η Πυροσβεστική, η Δασική Υπηρεσία, η Αστυνομία και οι Εθελοντικές Οργανώσεις, με αντικείμενο τον συντονισμό των δράσεων για την προστασία του βουνού» τόνισε ο Γιάννης Κασσαβός. Πρόσθεσε ακόμα ότι από την επίσκεψη του ίδιου και των μελών της Κίνησης «ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες» στον Πυροσβεστικό Σταθμό της περιοχής προέκυψε ότι ο Δήμος όχι μόνο δεν διατηρεί επαφή με τις δυνάμεις πυρόσβεσης, αλλά ούτε καν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στα θέματα που του τέθηκαν εγγράφως από την Υπηρεσία. Ανέφερε επίσης ότι η Πυροσβεστική ζήτησε με έγγραφό της:

1. Να απαγορευτεί η στάθμευση οχημάτων στην οδό 05, Μαραθώνιας Διαδρομής, επειδή η μείωση του πλάτους του δρόμου εμποδίζει την διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων και εγκυμονεί κινδύνους πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

2. Να αφαιρεθεί το συρματόπλεγμα στην οδό Ολυμπιακής Διαδρομής, ώστε να εξασφαλιστεί γρήγορη διέξοδος στα πυροσβεστικά οχήματα προς την Πάρνηθα.

3. Να ασφαλτοστρωθεί χώρος μικρής έκτασης στην βόρεια πλευρά του Πυροσβεστικού Σταθμού ο οποίος χρησιμοποιείται για την διεξαγωγή πυροσβεστικών ασκήσεων.

"Νομίζουμε ότι ο Δήμος πρέπει να δραστηριοποιηθεί άμεσα για την έγκαιρη προετοιμασία και το συντονισμό όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της πυροπροστασίας"» κατέληξε ο Γιάννης Κασσαβός.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός