Υποχρέωση για κάθε Έλληνα η συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία

Δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις μνήμης για την Επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που οργάνωσε στις Αχαρνές η Εύξεινη Λέσχη « Καπετάν Ευκλείδης», έδωσαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός και η Κίνηση « ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες».
Ο Γιάννης Κασσαβός και πολυμελής ομάδα υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων παρακολούθησαν το απόγευμα της Δευτέρας 17 Μαίου τη θεατρική παράσταση « Ο ξεριζωμός», την Τρίτη 18 Μαίου συμμετείχαν στο προσκύνημα της ιστορικής εικόνας του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, στο Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά και την Τετάρτη 19 Μαίου παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ακριτών του Πόντου.

«Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης αποτελεί καθήκον για όλους μας. Ιδιαίτερη συγκίνηση μου προκάλεσε το προσκύνημα της εικόνας του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα. Η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα βρίσκεται 30 χλμ. Ν.Α. από την Τραπεζούντα.


Στην ίδια περιοχή ήταν χτισμένες και οι άλλες δυο μεγάλες Μονές του Πόντου, η Παναγία Σουμελά (386 μ.Χ.) και ο Άγιος Ιωάννης ο Βαζελών (270 μ.Χ.) και οι οποίες έμελλε στα επόμενα χρόνια να διαδραματίσουν σημαντικότατο ρόλο στην ιστορία των Ελλήνων στην περιοχή.
Είχα την τύχη να βρεθώ πέρσι σε αυτά τα ιερά για τον Ελληνισμό μέρη και να ξεναγηθώ από τον Πρόεδρο της Εύξεινης Λέσχης Γιώργο Συρανίδη, με τον οποίο με συνδέει φιλία», τόνισε αναφερόμενος στις εκδηλώσεις ο Γιάννης Κασσαβός.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός