Παραμονές των εκλογών θυμήθηκε την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου η Δημοτική Αρχή

Προσχηματική χαρακτήρισε τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ), ο επικεφαλής της Κίνησης «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες» και υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός. «Ζητάμε, επίμονα, από το 2009, να ανοίξει η συζήτηση για το μεγάλο αυτό θέμα. Το ΓΠΣ αποτελεί το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο του Δήμου, αφού καθορίζει τις χρήσεις γης και ως γνωστόν στο θέμα αυτό έχουμε, ως Δήμος, πολλές εκκρεμότητες. Χαρακτηριστικά αναφέρω τον χαρακτηρισμό της Χαραυγής Γ΄, ως πολεοδομικής ενότητας, την οριοθέτηση νέου Νεκροταφείου κλπ.
Όμως, δυστυχώς η Δημοτική Αρχή κώφευε. Τώρα, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, ανοίγει το θέμα χωρίς διαβούλευση και χωρίς μια εισήγηση με την οποία να εκθέτει τις δικές της απόψεις. Χαρακτηριστικό της προχειρότητας, αλλά και της ανευθυνότητας με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα είναι ότι, κατά την διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, απουσίαζαν ο Δήμαρχος και οι πέντε Αντιδήμαρχοι.

Η στάση αυτή δίνει το μέτρο της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει το μείζον αυτό θέμα η Διοίκηση του Δήμου. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι στο βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων θυσιάζει την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης. Γιατί η έγκριση των ΓΠΣ είναι μια χρονοβόρα υπόθεση και δυστυχώς στις Αχαρνές δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε χρόνο», τόνισε ο Γιάννης Κασσαβός.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός