Ξέχασε τις δεσμεύσεις του ο Παναγιώτης Φωτιάδης


Ανυπαρξία έργου και αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων, καταλόγισε στον Παναγιώτη Φωτιάδη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός. Σχολιάζοντας τον απολογισμό που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αχαρνών, τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου, στην Πλατεία Αγίου Βλασίου, ο Γιάννης Κασσαβός απαρίθμησε 28 προεκλογικές δεσμεύσεις που δεν έχει εκπληρώσει ο Δήμαρχος Αχαρνών και του... πρόσφερε ένα αντίτυπο του προεκλογικού προγράμματος της παράταξής του για να τις θυμηθεί.
Ανάμεσα στις δεσμεύσεις αυτές περιλαμβάνονταν η ίδρυση Δημοτικών Ιατρείων, η περιπολία Δημοτικού Ασθενοφόρου σε 24ωρη βάση, το τηλεφωνικό Κέντρο παροχής ψυχολογικής νομικής και ιατρικής υποστήριξης στους Δημότες, η στήριξη των μονογονεϊκών και πολύτεκνων οικογενειών, το Δημοτικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι νέοι και ολοήμεροι Παιδικοί Σταθμοί, το Δημοτικό παρατηρητήριο Απασχόλησης, το Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής κατάρτισης και το πρόγραμμα των έργων προσβασιμότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Στον τομέα των έργων αθετήθηκαν οι δεσμεύσεις για το ενιαίο δίκτυο πεζοδρόμων, το νέο Κοιμητήριο, την οικολογική προστασία και φύτευση των ρεμάτων, τον εξωραϊσμό των εισόδων της πόλης, το Πάρκινκ στον Κάραβο και το Μνημείο της 19ης Μάη, το ιδιόκτητο κτίριο για τη στέγαση του Μουσείου, την ανακαίνιση και την επισκευή όλων των ξωκλησιών του Δήμου. Στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης οι δεσμεύσεις για μελέτη και κατασκευή βιοτεχνικών και βιομηχανικών ζωνών, εκπόνηση και συμμετοχή σε προγράμματα για την τουριστική ανάπτυξη, προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ήπιας εκμετάλλευσης του Ορεινού Όγκου της Πάρνηθας, στήριξη της ντόπιας αγοράς, παροχή κινήτρων στους πολίτες να επιλέγουν τα καταστήματα της πόλης και πρόγραμμα για την τόνωση της απασχόλησης. Στον τομέα της ενίσχυσης των εσόδων του Δήμου αθετήθηκαν οι δεσμεύσεις για μελέτη διαχείρισης της Δημοτικής Περιουσίας και διεκδίκηση ανταποδοτικών τελών για όλες τις υπερτοπικές χρήσεις.

Ο Γιάννης Κασσαβός μίλησε για χαμένη τετραετία εξαιτίας των εγγενών αδυναμιών της Δημοτικής Αρχής αλλά και εξαιτίας της έλλειψης στρατηγικού σχεδιασμού, που οδήγησε την πόλη στο μαρασμό.
« Βιώσαμε σήμερα, μέσα από την ομιλία του Δημάρχου, την πλήρη αποτυχία της Δημοτικής Αρχής. Η προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης δεν πείθει κανέναν. Δεν συνωμότησε το σύμπαν εναντίον της Δημοτικής Αρχής. Συναντήσαμε τους μαζικούς φορείς του Δήμου. Παντού παράπονα και απογοήτευση. Το τραγικό είναι ότι η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να συναισθανθεί το μέγεθος της αποτυχίας της, ίσως λόγω του γυάλινου τείχους που έχει κτίσει γύρω από το Δημαρχείο. Για να το συνειδητοποιήσει, δεν έχει παρά να κοιτάξει το προεκλογικό της πρόγραμμα Αλλά φαίνεται ότι δεν μπήκε στον κόπο να κοιτάξει το προεκλογικό του πρόγραμμα ο Δήμαρχος, και τώρα απλά αναζητά δικαιολογίες. Ή, πράγμα ακόμα χειρότερο, αντέγραψε, τότε, το προεκλογικό πρόγραμμα του υποψηφίου, μιας άλλης πόλης. Γιατί από την τετραετία του στο Δήμο, αλλά και από την αποψινή του ομιλία, φαίνεται ότι ζεί σε άλλη πόλη. Φτάνουν οι φτηνές δικαιολογίες και η δαιμονοποίηση των πάντων.

Ας παραδεχθεί τουλάχιστον ότι δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τα προβλήματα του Δήμου. Ότι δεν έδωσε λύσεις. Ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Κίνησης «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες», ο οποίος έκλεισε την ομιλία του με μια νότα αισιοδοξίας.

«Γι αυτό, συμπολίτες και συμπολίτισσες, λέμε ότι είναι καιρός, να δρομολογήσουμε μια νέα πορεία, για τις Αχαρνές. Μετρώντας είκοσι χρόνια στα κοινά, με τα δεκαέξι από αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη το κοινό μας ΟΡΑΜΑ για μια διαφορετική πόλη.
Με Δήμαρχο ΜΑΧΗΤΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΗ και ΟΧΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ. Μια πόλη, για την οποία θα αισθανόμαστε περήφανοι, εμείς και τα παιδιά μας. Μια τέτοια πόλη μας αξίζει, και όλοι μαζί, μπορούμε να την κάνουμε πραγματικότητα. Γιατί οι δημότες των Αχαρνών αξίζουν περισσότερα», κατέληξε ο Γιάννης Κασσαβός.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός