Οδηγώντας και ζώντας στο... σκοτάδι!


(του Μιχάλη Λιανέρη)
Όπως έχω κατά καιρούς αναφέρει ο τομέας πάνω στον οποίο έχω εξειδικευτεί είναι τα πολιτικά έργα υποδομής.Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να επιμείνω σε κάποια θέματα που βλέπω ότι παραβλέπονται τόσα χρόνια στον τόπο μας από όσες δημοτικές αρχές ανέλαβαν να διαχειριστούν αυτόν.
Το θέμα λοιπόν για το οποίο επέλεξα σε αυτή μου τη δημοσίευση να μιλήσω είναι ο κατάλληλος φωτισμός των οδοστρωμάτων.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες σήμερα στη περιοχή μας ζουν πάνω από 80.000 οικογένειες.Εάν υποθέσουμε λοιπόν ότι σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας οδηγός αυτόματα μιλάμε και για περισσότερους από 80.000 οδηγούς που κινούνται καθημερινώς στην περιοχή μας. Ως οδηγός λοιπόν και εγώ ο ίδιος θέλω να αναφέρω πως η πόλη μας σήμερα πάσχει σε αρκετά σημεία από έλλειψη φωτισμού των οδοστρωμάτων τις νύχτες.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν λεωφόροι, κεντρικές αρτηρίες, απλοί οδοί κ.α. στην πόλη μας στις οποίες δεν υπάρχει φωτισμός ούτε για δείγμα. Αντιλαμβάνεστε φυσικά πως αυτό αφενός συνεπάγεται σε μεγάλο βαθμό κίνδυνο για τους οδηγούς των διαφόρων οχημάτων (αφού τους μειώνεται έτσι η ορατότητα κατά την οδήγηση) αφετέρου δε αυξάνει ολοένα τις πιθανότητες των τροχαίων ατυχημάτων στην πόλη μας τις νύχτες. Σκεφτείτε λοιπόν πως καθημερινώς μπορεί ένας από τους 80.000 συμπολίτες μας οδηγούς να θέτει την ζωή του σε κίνδυνο κατά την οδήγηση σε τέτοιου είδους δρόμους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Λεωφόρου Θρακομακεδόνων όπου εκτός από το γεγονός ότι δεν υπάρχει φωτισμός παράλληλα το οδόστρωμα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση γεμάτο από μπαλώματα και λακκούβες.Ένα άλλο παράδειγμα μπορεί να αποτελέσει ο φωτισμός μέσα στα στενά του κεντρικού σημείου των Αχαρνών (περιοχές όπισθεν δημαρχείου και λεωφόρου Φιλαδελφείας).Επίσης δε θα πρέπει να ξεχνάμε και κάτι άλλο: στις περιοχές που δεν υπάρχει φωτισμός κατά καιρούς εμφανίζονται και φαινόμενα εγκληματικότητας όπως π.χ. διαρρήξεις , κλοπές, ξυλοδαρμοί κ.α.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως ο φωτισμός δεν είναι αστείο θέμα και φυσικά δεν έχει να κάνει μόνο με την ασφαλή κίνηση οχημάτων αλλά και με την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Συνοψίζοντας λοιπόν θα ήθελα να τονίσω πως θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε γύρω από το θέμα του κατάλληλου φωτισμού των τοπικών οδών. Εξάλλου μην ξεχνάμε πως οι περισσότεροι από εμάς είμαστε οδηγοί και αδιαφορώντας για τέτοιου είδους θέματα θα είναι σαν να αδιαφορούμε για τους ίδιους μας τους εαυτούς.



Με εκτίμιση
ΛΙΑΝΕΡΗΣ Δ. ΜΙΧΑΗΛ
Εκαπιαδευτικός Πολιτικών Έργων Υποδομής
Υποψήφιος για το τοπικό συμβούλιο των Αχαρνών

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός