Τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται ίσες ευκαιρίες

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΑ
Δυναμικό παρών στη θεατρική παράσταση «Λάμια», που ανέβηκε στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» Αχαρνών, έδωσε η παράταξη «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες», του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Κασσαβού. Πρόκειται για μια εξαιρετική δημιουργία του επαγγελματικού θιάσου του Δήμου Αχαρνών «Θε.αμ.α.» (Θέατρο ΑμεΑ Αχαρνών) η πρεμιέρα της οποίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου.
Τα μέλη της παράταξης συνεχάρησαν όλους τους συντελεστές της παράστασης και ιδιαιτέρως τον ιδρυτή της πρώτης αμιγούς επαγγελματικής θεατρικής ομάδας ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα και σκηνοθέτη του έργου, Βασίλη Οικονόμου.

Το θεατρικό έργο βασίζεται στην αλληγορία του “μύθου της Λάμιας”, ενός μύθου που ξεκινά από την αρχαιότητα και επιβιώνει σε πολλές παραλλαγές σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων έως και τα μεταβυζαντινά χρόνια.
Η παράσταση από καλλιτέχνες με ειδικές ικανότητες μάγεψε αλλά και συγχρόνως προβλημάτισε με τον πλέον γόνιμο τρόπο το κοινό. Τα λόγια του σκηνοθέτη και ηθοποιού ΑμεΑ, Βασίλη Οικονόμου, στο τέλος της παράστασης είχαν καθαρό διδακτικό χαρακτήρα καθώς τόνισε: « Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στη ζωή.

Ο σεβασμός απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία δείχνει τον Πολιτισμό μιας Κοινωνίας. Το 10% του δήμου μας είναι ΑμεΑ! Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων που κρύβεται πίσω από τα παραθυρόφυλλα των σπιτιών του… Δεν πρέπει να λυπόμαστε κανέναν! Μόνο να τους παραχωρούμε το αυτονόητο, δηλαδή ίσες ευκαιρίες για να κερδίσουν τη ζωή».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός συνεχάρη και προσωπικά τον σκηνοθέτη και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του και δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος και η παράταξή του, ως αυριανή Δημοτική Αρχή θα καταβάλουν συντονισμένες προσπάθειες για την καλλιέργεια του σεβασμού απέναντι στα ΑμεΑ και για την δημιουργία μιας πρότυπης Αχαρναϊκής κοινωνίας Ίσων Ευκαιριών.






ΛΕΖΑΝΤΕΣ
1. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του έργου με τον Βασίλη Οικονόμου

2. Οι συνυποψήφιοι του Βασίλη Οικονόμου και ο Γιάννης Κασσαβός χειροκρότησαν θερμά τον θίασό του

3. Τα άτομα με αναπηρία δεν ζητούν οίκτο, αλλά ίσες ευκαιρίες, τόνισε ο Βασίλης Οικονόμου

4. Η παράταξη του Γιάννη Κασσαβού στη σκηνή του αμφιθεάτρου με τον Βασίλη Οικονόμου στο κέντρο









© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός