Αχαρνές, μια Πόλη με προοπτική ανάπτυξης

του Χαράλαμπου Ζάχαρη
Δήμος Αχαρνών, ένας Δήμος με μεγάλη δυναμική ανάπτυξης που θα έπρεπε να αποτελεί σημείο αναφοράς στο λεκανοπέδιο της Αττικής λόγω της έκτασης, της ιστορίας του αλλά και της στρατηγικής του θέσης ως προς τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. Περικλείει περιοχές που λόγω της διατήρησης του φυσικού τους κάλλους είναι ικανές να καταστήσουν την πόλη μας πρότυπο περιβαλλοντικής ευαισθησίας και ανάπτυξης, δίνοντας προβάδισμα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Αυτή η θετική εικόνα της πόλης των Αχαρνών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που επικρατεί σήμερα στην καθημερινότητα τόσο των συνδημοτών μας όσο και των επισκεπτών του Δήμου μας.Την εικόνα μιας πόλης χωρίς συνοχή στον πολεοδομικό της ιστό, χωρίς διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους, με ανύπαρκτη συνοχή μεταξύ των πολεοδομικών της ενοτήτων, με ανεπαρκείς υποδομέςαποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, με μεγάλες περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως, μετάσεις αύξησης της αυθαίρετης δόμησης και χωρίς καμία προσπάθεια ανάδειξης του πλούτου του Εθνικού Δρυμού.
Οι παραγωγικές λειτουργίες εμπλέκονται με τις λειτουργίες κατοικίας. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και στη δραστηριότητα των επιχειρήσεων και δίνει την εικόνα μιας πόλης άτακτης, χωρίς σχεδιασμό και οργάνωση, εικόνα που εστιάζεται στα μάτια των δημοτών της και όχι μόνο.
Στον αντίποδα των προαναφερθέντων προβλημάτων, υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.
Εκμεταλλευόμενοι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δήμου μας και με κατάλληλους πολιτικούς και τεχνικούς χειρισμούς, μπορούμε να προσδώσουμε στην πόλη μας ποιοτικά στοιχεία που θα αλλάξουν την εικόνα της προς τα έξω αλλά κυρίως θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Δύσκολο εγχείρημα και χρονοβόρο. Αλλά με βούληση, προσπάθεια, επιμονή και κυρίως με τη συμμετοχή όλων μας, μπορούν οι στόχοι αυτοί να επιτευχθούν.

Γιατί οι κάτοικοι της πόλης των Αχαρνών αξίζουν περισσότερα.

Ο Μπάμπης Ζάχαρης είναι Πολιτικός Μηχανικός και
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη
ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες.

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός