Γιάννης Κασσαβός στο BLUE SKY: "Ο Καλλικράτης έβλαψε, αντί να ωφελήσει την πόλη των Αχαρνών"

Νίκος Χιωτάκης (Δήμαρχος Κηφισιάς), Γιάννης Κασσαβός και Γιάννης Καλαφατέλης(Δήμαρχος Διονύσου), που προσήλθε αργότερα, εξέθεσαν στην εκπομπή του Κώστα Καλογράνη τα προβλήματα των Δήμων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ –
ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Για περιβαλλοντικά θέματα με έμφαση στην Προστασία της Πάρνηθας, ώστε να μην ξαναζήσουν ποτέ οι Αχαρνές αλλά και όλη η Αττική, τις εφιαλτικές στιγμές της 28ης Ιουνίου του 2007, μίλησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες» Γιάννης Κασσαβός που βρέθηκε, την Παρασκευή 22 Ιουνίου, στo πλατό του τηλεοπτικού Σταθμού «Blue Sky», προσκεκλημένος στην εκπομπή «Δημοτικά Νέα», του Κώστα Καλογράνη. Στο μέρος της εκπομπής που αφορούσε στην πυροπροστασία, ο Γιάννης Κασσαβός θύμισε, πως στην ανυπολόγιστη καταστροφή που προκάλεσε το πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πάρνηθα το 2007, συγκαταλέγεται ο αφανισμός 25.000 σπάνιων φυτών του Εθνικού Δρυμού, επισημαίνοντας πως για την αποκατάσταση μέρους της χλωρίδας του, θα χρειαστούν πάνω από 50 χρόνια…Ο Υποψήφιος Δήμαρχος ωστόσο, μίλησε και για σοβαρά ζητήματα του Δήμου Αχαρνών, όπως αυτό της εγκληματικότητας αλλά και της ποιότητας ζωής. Ο ίδιος επεσήμανε, πως ο νόμος του Καλλικράτη, αντί να ωφελήσει την πόλη, την έβλαψε, καθώς η Διοικητική μεταρρύθμιση για τους Δήμους, δεν εφαρμόστηκε συνοδευόμενη από τους απαιτούμενους πόρους. «Οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων δεν έχουν την ποιότητα ζωής που είχαν πριν τη συνένωση τους με τον Δήμο Αχαρνών» υπογράμμισε ο Γιάννης Κασσαβός, φέρνοντας το ως παράδειγμα. Πρόσθεσε επίσης, πως η νέα κυβέρνηση αν θέλει να πετύχει στο έργο της, θα πρέπει να δώσει, αυτά που οφείλει η Κεντρική Εξουσία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της, αλλά και ειδικότερα, στο Δήμο Αχαρνών.
Η επιλογή της Κεντρικής Πολιτείας να συμπεριφέρεται στο Δήμο Αχαρνών σαν να πρόκειται για «ένα παιδί κατώτερου Θεού, θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Θα αναφέρω δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα με πρώτο την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και δεύτερο το προεκλογικό πυροτέχνημα της επίλυσης του ζητήματος των μεταναστών, μέσω της Αμυγδαλέζας, σημείωσε ο Γιάννης Κασσαβός, προσθέτοντας πως αυτή η τακτική θα πρέπει να λάβει οριστικό τέλος. Σε ότι αφορά στα θεσμικά των Δήμων, υπήρξε σύγκλιση απόψεων και με τους έτερους καλεσμένους, Νίκο Χιωτάκη (Δήμαρχο Κηφισίας) και Γιάννη Καλαφατέλη (Δήμαρχο Διονύσου) πως, στην πλησιέστερη προς τον Πολίτη κρατική οντότητα που είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα πρέπει επιτέλους να δοθεί η ευκαιρία να καλύψει τα κενά και να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες στον κόσμο.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός