ΣΤΗΡΙΞΕ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Ο ΚΑΣΣΑΒΟΣ

Γιάννης Κασσαβός:
Ιερή υποχρέωση η βέλτιστη Παιδεία για τα παιδιά μας

Στήριξε την Ένωση Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων του Δήμου Αχαρνών για ακόμα μια φορά ο επικεφαλής της παράταξης «ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες» Γιάννης Κασσαβός, στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Παιδεία.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κασσαβός είπε χαρακτηριστικά:

«Εμείς λέμε ένα δυνατό ΟΧΙ στην κατάργηση της δωρεάν δημόσιας Παιδείας. Την στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θα πρέπει να διεκδικήσουμε χρήματα με τη μορφή έκτακτης επιχορήγησης για το 2012 προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ωστόσο κυρίαρχο για εμένα ερώτημα προς τη δημοτική αρχή είναι, «Γιατί δεν απέδωσε τις πιστώσεις ως όφειλε και εννοώ τις 249.770 ευρώ, όπως προκύπτουν από τα στοιχεία».

Εμείς ως παράταξη απαιτούμε να αποδοθούν έστω ένα μέρος από αυτά, ακόμα και αύριο, προκειμένου να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες.

Θέλω επίσης να καταθέσω στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν θα ανεχθούμε συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στο Δήμο μας.

Επιθυμώ να επισημάνω προς τη δημοτική αρχή ότι, είναι απαράδεκτο να κάνουν έρανο οι γονείς του 19ου σχολείου, αλλά και άλλων σχολείων, για να επισκευάσουν το σχολείο τους.

Επίσης στο 10ο Δημοτικό δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε λειτουργία ψυχιατρείου, που εφάπτεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Δεν ταιριάζει στην ηθική και στην αισθητική μας. Εκεί υπάρχουν παιδιά 6 έως 12 ετών. Αλλά και στο 18ο Δημοτικό δεν είναι δυνατόν το 2012 να υπάρχουν μαζί με τα παιδιά ποντίκια και αρουραίοι. Αυτές είναι τριτοκοσμικές καταστάσεις και δεν τιμούν κανέναν.

Καταλήγοντας θέλω να επισημάνω ότι η Ένωση Γονέων καθώς και οι σύλλογοι γονέων δίνουν έναν τεράστιο αγώνα, ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές και εμείς πρέπει να τους συμπαρασταθούμε και να μην τους συμπεριφερόμαστε σαν να είναι αντίπαλοι.»

Ο Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες» Παναγιώτης Πολυμενέας, στηριζόμενος στην αναφορά του Διευθυντή Σχολείου κ. Πατρινόπουλου και του μέλους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κας Αγγελικής Σταριά, κατήγγειλε τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Κατσανδρή που τους είχε πει να κάνουν έρανο για να αγοράσουν πετρέλαιο και να βάψουν εθελοντικά τα σχολεία τους. Μάλιστα ο κ. Πολυμενέας δήλωσε χαρακτηριστικά «Ποιος τελικά λέει ψέματα κ. Δήμαρχε; Δεν είναι δυνατόν να βγάζετε ψεύτες τους ανθρώπους. Και γιατί απουσιάζει ο αντιδήμαρχος Παιδείας και δεν είναι εδώ να μας απαντήσει;»


Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Γιάννης Κασσαβός έκανε και συγκεκριμένη πρόταση προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο:

Εμείς η παράταξη «ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες» προτείνουμε συγκεκριμένα τα εξής:

1. Άμεση απόδοση των χρημάτων στις σχολικές επιτροπές.
2. Επίσκεψη διαπαραταξιακής επιτροπής στο Υπουργείο Παιδείας.
3. Να δηλώσουμε ένα σαφές και ηχηρό "ΟΧΙ" σε πιθανές συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

Οι τρεις αυτές προτάσεις μαζί με τις θέσεις της Ένωσης Γονέων υιοθετήθηκαν ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο.

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός