Καταψηφίσαμε το ΝΕΟ Δάνειο 27 εκ ευρώ του Δήμου Αχαρνών

Νέο δάνειο 27 εκ. ευρώ "θηλιά"  για τους δημότες των Αχαρνών,  για την ανάπτυξη της περιοχής και με όρους που θέτουν σε κίνδυνο τo εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων του Δήμου Αχαρνών.

Για να λάβει το ΝΕΟ δάνειο, η δημοτική αρχή κάνει εφαρμογή του , νόμου 4024/2012 "Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015".

Τη στιγμή που δεκάδες οικογένειες περνούν το δικό τους Γολγοθά και οδηγούνται στην καταστροφή, οφείλουμε ΟΛΟΙ μας, να τηρούμε στάση ευθύνης και συνέπειας απέναντι τους.
Να μην τους κοροϊδεύουμε και να μην τους εμπαίζουμε.

Η παρούσα δημοτική αρχή ήταν αυτή που σε αναφορές της στους εργαζομένους του Δήμου Αχαρνών, σε τηλεοπτικά παράθυρα ή σε συνεντεύξεις έκανε λόγο για "άτεχνους", για "περιττούς", για "καλουπατζήδες" και μερικούς μήνες πριν είχε ζητήσει με έγγραφό της να εφαρμοστεί ό,τι περίπου προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο.

Επισυνάπτουμε δηλώσεις του Δημάρχου Αχαρνών κ. Ντούρου Σωτήρη στο site "Αυτοδιοίκηση.gr" και στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία ώρα MEGA, με τις αναφορές του στους εργαζομένους του Δήμου Αχαρνών.



Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης  Νοεμβρίου 2012, η δημοτική αρχή, χωρίς να έχει δώσει έγκαιρα τη σχετική εισήγηση ενός τόσο σημαντικού θέματος, κάνει τα "αποκαλυπτήρια"  μεταμεσονύχτια και η "Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Αχαρνών" είναι επί της ουσίας η σύναψη δανείου 27 εκ. ευρώ.

Η δημιουργική λογιστική του Προϋπολογισμού και των αναμορφώσεων του αφήνουν  "τρύπα" 27 εκ. ευρώ, η οποία θα καλυφθεί με ένα νέο δάνειο.

Καταψηφίσαμε το σύνολο του τον Προϋπολογισμό καθώς και κάθε αναμόρφωσή του, και έχουμε εξηγήσει με σαφήνεια τους λόγους που το έχουμε κάνει. (link 3).

Είναι απορίας άξιο, γιατί η δημοτική αρχή "χαρίζει" τέλη και έσοδα του Δήμου σε δημοτικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο την ίδια μέρα που φέρνει την ψήφιση του δανείου, με περίσσια  γαλαντομία ψηφίζει σε επόμενα θέματα ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεις, μία εκ των οποίων ύψους 50.000 ευρώ για περιβαλλοντολογικές μελέτες. Αγνοώντας τις προτάσεις μας περί ένταξης του Δήμου στο πρόγραμμα LIFE+, που αφορούσε περιβαλλοντολογικές δράσεις με χρήματα της Ε.Ε., καθώς επίσης και  τη δωρεάν μελέτη που κατατέθηκε από την ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αχαρνών, για τα ενεργοβόρα σχολικά κτίρια. 

Η δημοτική αρχή "τεκμηριώνει" την σύναψη δανείου, παραθέτοντας την αναγκαιότητα του δανεισμού και εγγυάται ότι τα χρήματα ΘΑ πιάσουν "τόπο". 

Για μια ακόμη φορά ακούμε για "υποχρεωτικό" δανεισμό, για δανεισμό "μονόδρομο", ωστόσο το αποτέλεσμα είναι ότι προστίθεται ένα ακόμη βάρος στον καταχρεωμένο Δήμο Αχαρνών.

Η δημοτική αρχή προεκλογικά, κατήγγειλε το δανεισμό των απερχόμενων δημάρχων, αντιπαραθέτοντας το επιχείρημα της Ανάπτυξης.
Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται, πως έχουμε να κάνουμε με "μια από τα ίδια".

Με αφορμή τη συζήτηση της για την "Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Αχαρνών" δηλαδή για τη σύναψη δανείου 27 εκ. ευρώ, ο επικεφαλής της παράταξης ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες, Γιάννης Κασσαβός δήλωσε σχετικά:

"Καταψηφίζουμε ένα ακόμη Δάνειο για τον Δήμο Αχαρνών. Θεωρούμε ως παράταξη, ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου πέρα από ισοσκελισμένος πρέπει πρώτα απ' όλα να είναι ρεαλιστικός.
Δεν συναινούμε να τοποθετήσουμε ένα ακόμη βαρίδι στις επόμενες γενιές δημοτών.
Η "Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Αχαρνών"  έκρυβε τεχνηέντως τη σύναψη δανείου 27 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή από άλλο πιστωτικό ίδρυμα, χωρίς η δημοτική αρχή να έχει πείσει ή να πείθει ότι μπορεί να βάλει τάξη στα οικονομικά του Δήμου".
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός