Σύσταση ΚΕΠ σε Ολυμπιακό Χωριό και Κόκκινο Μύλο

Η δομή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις των πολιτών της χώρας μας σαν μια άκρως χρήσιμη δομή, η οποία προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε καθημερινές συναλλαγές με φορείς του Δημοσίου.

Το "εργαλείο" των ΚΕΠ επιτρέπει στην κεντρική διοίκηση να "φτάσει" κοντά στον δημότη και να του προσφέρει πρωτογενή εξυπηρέτηση σε πολλά διοικητικά ζητήματα.

Η διασπορά των ΚΕΠ σε μια πόλη είναι κρίσιμης σημασίας, ειδικά σε έναν δήμο, τόσο μεγάλο σε έκταση, όπως ο δήμος Αχαρνών. Σαν παράταξη, θεωρούμε πως το γεωγραφικό και πληθυσμιακό μέγεθος των Αχαρνών, επιβάλλει την λειτουργία παραπάνω των δυο, Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών στην πόλη μας.

Καλούμε τη Δημοτική αρχή να κινηθεί προς την κατεύθυνση σύστασης νέων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού και στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου.

Το Ολυμπιακό Χωριό βρίσκεται απομακρυσμένο από τον οικιστικό ιστό της πόλης, ενώ ο πληθυσμός των 10.000 και πλέον κατοίκων είναι μεγαλύτερος από αρκετές πρωτεύουσες νομών της χώρας.

Η ύπαρξη ενός ΚΕΠ στο Ολυμπιακό Χωριό θα ήταν ευεργετική για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η περιοχή του Κόκκινου Μύλου είναι επίσης μια περιοχή που μπορεί, εύκολα και άμεσα να αποκτήσει ΚΕΠ, καθώς εκεί υπάρχει μισθωμένος χώρος (κτίριο της οδού Φιλαδελφείας και Κεφαλληνίας). Η περιοχή είναι μια από τις εισόδους της πόλης και η ύπαρξη ενός ΚΕΠ στο σημείο αυτό, πρόκειται να εξυπηρετήσει πολλές γειτονικές περιοχές, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως δομή αποσυμφόρησης για το ΚΕΠ στο Κεντρικό Μενίδι.

Η ανάγκη λειτουργίας δυο ακόμη ΚΕΠ στο Δήμο Αχαρνών μπορεί να αποβεί ποικιλοτρόπως χρήσιμη.

Η προφανής χρησιμότητα είναι φυσικά η δυνατότητα διευθέτησης υποθέσεων των πολιτών, χωρίς οι πολίτες να χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις.

Η δεύτερη χρησιμότητα σχετίζεται με τη θωράκιση του προσωπικού του Δήμου από μετακινήσεις και υποχρεωτικές μετατάξεις. Δυο επιπλέον δομές, όπως αυτές των ΚΕΠ δημιουργούν σταθερή και ξεκάθαρη ανάγκη στελέχωσης και μπορούν να λειτουργήσουν σαν "ανάχωμα", στον πρωτοφανή "εκδιωγμό" των δημοτικών υπαλλήλων, όπως αυτός επιβάλλεται από τις επιταγές του Πολυνόμου.

"Οι πολίτες δικαιούνται εξυπηρέτηση, χωρίς να αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, σπαταλώντας χρόνο και χρήμα. Η παράταξη "ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες", θα υπερψηφίσει οποιαδήποτε πρωτοβουλία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Η ίδρυση νέων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, στο Ολυμπιακό Χωριό και τον Κόκκινο Μύλο, είναι μια αναμφίβολη ανάγκη της πόλης και οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να την καλύψουμε ", δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της παράταξης ΑχαρΝΑΙ- Ενεργοί Πολίτες, Γιάννης Κασσαβός.



Σχετική παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης ΑχαρΝΑΙ- Ενεργοί Πολίτες, Γιάννη Κασσαβού στο Δημοτικό Συμβούλιο.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός