Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ πρέπει να γίνει μέλος ενός ενιαίου δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή 07/03/2014 στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Αχαρνών "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" ο επικεφαλής της παράταξης ΑχαρΝΑΙ - Ενεργοί Πολίτες και υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός μαζί με υποψηφίους δημοτικούς σύμβουλους της Παράταξης.

Ο Γιάννης Κασσαβός ενημερώθηκε από το Προσωπικό για την λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης, το οποίο επεκτείνει τη δραστηριότητά του πέραν της πρόληψης της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών, στην πρόληψη των εν γένει εξαρτήσεων όπως το Διαδίκτυο, ο τζόγος, κλπ.

Ενημερώθηκε επίσης για τα σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα που έχουν άμεση σχέση με την έλλειψη διαθέσιμων πόρων, την καθυστερημένη υπογραφή της διμερούς Προγραμματικής Σύμβασης του Κέντρου με τον ΟΚΑΝΑ, τη μη καταβολή των δεδουλευμένων 3 μηνών στο προσωπικό, τη μη σύγκληση του Δ.Σ, την έλλειψη υλικών και μέσων κ.ά.Η "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" απαρτίζεται από αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό, το οποίο διαθέτει επαρκή εμπειρία στη συμβουλευτική ή την αντιμετώπιση περιστατικών εξαρτήσεων. Δυστυχώς η απερχόμενη δημοτική αρχή, έχει επιδείξει παροιμιώδη αδιαφορία απέναντι σε μια κοινωνική δομή που διαθέτει επιστημονική επάρκεια και είναι σε θέση να παίξει βασικό ρόλο στην άσκηση αποτελεσματικής και ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής σε θέματα εξαρτήσεων. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει παραγκωνίσει μια τέτοια κοινωνική δομή.

Γνωρίζουμε όλοι ότι το θέμα των Ναρκωτικών συνδέεται άρρηκτα με την έξαρση της παραβατικότητας στις Αχαρνές.
Ωστόσο ουδείς από τη δημοτική αρχή σκέφτηκε να συμπεριλάβει στο Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας τη ΔΙΕΞΟΔΟ. Δηλαδή τους κοινωνικούς επιστήμονες που εξειδικεύονται στο πρόβλημα των Ναρκωτικών και που η γνωμοδότηση τους θα είναι τεκμηριωμένη και αποτέλεσμα εμπειρίας και εργασίας ετών.

Με αφορμή την επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Αχαρνών "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" ο επικεφαλής της παράταξης ΑχαρΝΑΙ - Ενεργοί Πολίτες και υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα ανθρώπινο Δήμο, που σέβεται τις αδύναμες κοινωνικά οικογένειες και τις υποστηρίζει με θεσμικά μέσα και με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Στις προγραμματικές μας θέσεις αναφέρουμε τη δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών. Μια από τις δομές που οφείλουμε να αναδείξουμε και να σταθούμε αρωγοί στο έργο της είναι η "ΔΙΕΞΟΔΟΣ". Μια κοινωνική δομή της πόλης, που διαθέτει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό το οποίο καλείται να προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες στις ολοένα και οξύτερες ανάγκες του τοπικού πληθυσμού σε θέματα εξαρτήσεων και ψυχοκοινωνικής υγείας".
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός