Με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. Αχαρνών στηρίζει τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ & ΕΝΠΕ για την κατάργηση της Π.Ν.Π. για τα ταμειακά διαθέσιμα

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αχαρνών κ Γιάννη Κασσαβού συγκλήθηκε χθες, 21 Απριλίου 2015, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης σχετικά με τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος κ Κασσαβός ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων για τις εν εξελίξει συνεδριάσεις των θεσμικών οργάνων της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, δεδομένου ότι μέχρι την ώρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών δεν είχε ακόμη ληφθεί οριστική απόφαση, τονίζοντας ότι: «Είμαστε αλληλέγγυοι στην αγωνία της Κυβέρνησης και στις δυσκολίες που περνάει και θέλουμε να επιτύχει στο έργο της. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι στηρίζουμε αποφάσεις που κλονίζουν και θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων, πλήττει την αυτοτέλεια των Δήμων και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη λειτουργία μας. Είναι άδικο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που δίνει καθημερινά, υπό συνθήκες δημοσιονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, έναν άνισο αγώνα για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ομαλή λειτουργία του Δήμου, να δυναμιτίζεται κατ' αυτόν τον τρόπο η λειτουργία μας και να ανατρέπεται ο προγραμματισμός μας. Ενώ παράλληλα δημιουργούνται συνθήκες οικονομικού πανικού στους εργαζόμενους του Δήμου, τους Ιδιώτες και τις Επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με το Δήμο και τελικά στην τοπική κοινωνία».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών με ομόφωνη απόφαση συντάσσεται με το κοινό μέτωπο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και συμμετέχει στον αγώνα για τη διασφάλιση της Αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός