Δήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Η εθνική επέτειος του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Είναι ημέρα τιμής και μνήμης για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στο βωμό ενός ολοκληρωτικού πολέμου για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Η θυσία και η αυταπάρνηση των γονιών και των παππούδων μας στο ηρωικό έπος του ΣΑΡΑΝΤΑ, είναι η εθνική μας παρακαταθήκη. Αυτή την κληρονομιά πρέπει να μεταφέρουμε στα παιδιά μας, ως πολύτιμο δώρο της προηγούμενης γενιάς, και να την κάνουμε πυξίδα και οδηγό μας για να υπερβούμε τις δυσκολίες και ενωμένοι να θέσουμε τις βάσεις για μία σύγχρονη πόλη με ανθρώπινο πρόσωπο και κοινωνική αλληλεγγύη.

Εφέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου βρίσκει τον Δήμο Αχαρνών να μετρά τις πληγές του, υπό τη σκιά των τραγικών συμβάντων των περασμένων ημερών. Μία κατάσταση ανεπίτρεπτη που δεν αρμόζει σε μία σύγχρονη πόλη, και που σίγουρα δεν αξίζει στους κατοίκους του Δήμου Αχαρνών που δίνουν έναν καθημερινό και άνισο αγώνα για να ζουν αξιοπρεπώς με τις οικογένειές τους.

Είναι επιτακτική ανάγκη με τη συνεργασία της Περιφέρειας και της επίσημης Πολιτείας να δοθεί μία οριστική λύση σ’ αυτή την κατάσταση. Έχουμε ιερή υποχρέωση απέναντι στον τόπο μας και τη νέα γενιά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό της Πόλης μας.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός