Σειρά συναντήσεων για την αντιπλημμυρική θωράκιση των Αχαρνών


Διαδοχικές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Πόλης είχε ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις πλημμύρες και τις συνέπειές τους, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015.

Αναλυτικά, ο Δήμαρχος κ Κασσαβός συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ Παναγιώτη Κουρουπλή από τον οποίο έλαβε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 100.000€ για την αντιμετώπιση των πρώτων έκτακτων αναγκών που προέκυψαν μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις της 22ας Οκτωβρίου 2015 που είχαν ως αποτέλεσμα την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ενώ, αναμένεται και μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια για την αποκατάσταση των υλικοτεχνικών υποδομών του Δήμου, και φυσικά την αποζημίωση των ζημιών σε οικίες και καταστήματα. Παρών στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κωνσταντίνος Πουλάκης.


Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Αχαρνών συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ Σκουρλέτη, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα συντονίσει τα συναρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια ώστε να βρεθεί μία οριστική λύση για τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν κάθε χρόνο τις Αχαρνές.



Κατά τις συναντήσεις του με τους δύο Υπουργούς, ο κ Κασσαβός περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσαν οι κάτοικοι των Αχαρνών στις καταστροφικές πλημμύρες της 22ας Οκτωβρίου, μεταφέροντας τη δυσαρέσκεια και τη δίκαιη αγανάκτηση του κόσμου, που πλέον έχει φθάσει σε οριακό σημείο και ζητά άμεση και οριστική λύση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. Ο κ Κασσαβός τόνισε ότι οι κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών είναι στην πλειοψηφία τους εργατικές οικογένειες που αγωνίζονται καθημερινά για να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους σε πολύ δύσκολες συνθήκες και τους αξίζει περισσότερο σεβασμός από την επίσημη Πολιτεία. Ειδική αναφορά έκανε στην τραγική απώλεια της ζωής του συμπολίτη μας, τονίζοντας ότι αυτή είναι μία απαράδεκτη κατάσταση που δεν αρμόζει σε μια σύγχρονη πόλη.

Τον Δήμαρχο κ Κασσαβό συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ Θανάσης Κατσιγιάννης.

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός