Ραντεβού... του χρόνου για την Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η φετινή Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών στην πλατεία Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες.
Η αυλαία για την φετινή Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών "έπεσε" με ποδηλατάδα στους Θρακ/νες και εθελοντική αιμοδοσία το πρωί της Κυριακής, ενώ το απόγευμα ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός βράβευσε τον διεθνή μπασκετμπολίστα και πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών Γιάννη Καλαμπόκη για την προσφορά του στο ελληνικό Μπάσκετ, καθώς και διάσημους Έλληνες αθλητές του Ελληνικού Μπάσκετ.
Νωρίτερα ο Γιάννης Καλαμπόκης παρέα με τους Βαγγέλη Μάτζαρη (Ολυμπιακό), Αντώνη Φώτση (Παναθηναϊκό), Βλάντο Γιάνκοβιτς (Παναθηναϊκό) και Νίκο Βούλγαρη (Περιστέρι), συμμετείχαν σε αναμετρήσεις "3x3" με αθλητές από τα σωματεία Αχαρνής, Άρτεμης Θρακ/νων και AO Θρακομακεδόνων.Η Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη χρονιά και κατάφερε να κερδίσει τόσο την εμπιστοσύνη των εκθετών, όσο και την εκτίμηση των επισκεπτών.
Ο αριθμός των εκθετών ήταν σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, ενώ τα εξαιρετικά περίπτερα και η ποικιλία των ανθοπαραγωγών και ανθοκαλλιεργητών, καθώς επίσης και οι πλούσιες πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις, κράτησαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών αμείωτο, καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός στο "κλείσιμο" της έκθεσης ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές που ασχολήθηκαν με τη διοργάνωση αναφέροντας χαρακτηριστικά:
"Η Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών, η γιορτή του Περιβάλλοντος και της Φύσης, κάθε χρόνο θα είναι στις Αχαρνές. Η επιτυχία της φετινής διοργάνωσης μας δίνει τη δυνατότητα αλλά και τη δύναμη να καθιερώσουμε την Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών σαν ένα θεσμό για τον Δήμο Αχαρνών.
Η Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών, κερδίζει χρόνο με το χρόνιο την αναγνώριση, την επιδοκιμασία και τον ευφημισμό εκθετών και επισκεπτών και τείνει να μετατραπεί σε ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά αλλά και επιχειρηματικά γεγονότα της περιοχής μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εργαζόμενους και τους πολιτικούς προϊστάμενους στις υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών, στην Επενδυτική Αχαρνών, στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αχαρνών και στη Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών, που συνεργάστηκαν εξαιρετικά για την επιτυχία της Ανθοκομικής Έκθεσης. Να ευχαριστήσω επίσης του εκθέτες για την εμπιστοσύνη τους, τους καλλιτέχνες και ομιλητές για τις όμορφες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις και φυσικά τους πολυάριθμους επισκέπτες που είναι και η ψυχή της έκθεσης
".


Η φετινή Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών ήταν αφιερωμένη στα παιδιά, γι' αυτό το λόγο και τιμήθηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού" κ. Κων/νος Γιαννόπουλος ενώ το πρόγραμμα περιελάβανε πλήθος από εκδηλώσεις για παιδιά:

Την ομιλία για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση από την Έλενα Ράπτη, την παράσταση Καραγκιόζη από το θίασο Αθανασίου, την επίδειξη ελεύθερης γυμναστικής από την "Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων", τη μουσικοκινητική παράσταση από τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού Θρακομακεδόνων, την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη, την παιδική θεατρική παράσταση "Οι φύλακες της φύσης - Η Χώρα της Γνώσης" του συγγραφέα Δρ. Αντώνη Γάκη, το παιχνίδι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Οι Πλανητοφύλακες", τη θεατρική παράσταση "Τα τρία γουρουνάκια και…ο κακός ο λύκος;" από την παιδική Σκηνή του Χρήστου Τριπόδη, street Handball, ποδηλατάδα στους Θρακομακεδόνες, αναμετρήσεις 3x3 με αστέρια του ελληνικού μπάσκετ και τη χορευτική παράσταση με μαθητές 1ου δημοτικού σχολείου Θρακομακεδόνων σε χορογραφία της Βασιλικής Καραβοκύρη.

Καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης λειτουργούσε περίπτερο δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Αχαρνών με θέμα "Περιβάλλον και Ανακύκλωση.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν επίσης: παρέλαση προπολεμικών αυτοκινήτων σε συνεργασία του Συνδέσμου Βετεράνων Οδηγών Αγώνων (Σ.Β.Ο.Α.) και της ΦΙΛ.ΠΑ., παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ρένας Ρώσση – Ζαϊρη "Δυο φιλιά για την Αμέλια", η ομιλία με θέμα "Το σύμπαν μας μιλάει" από την Αναστασία Καφετζή - Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας και Επικοινωνίας, ομιλία με θέμα "Η χλωρίδα της Πάρνηθας" από την Δρ. Ειρήνη Απλαδά Βιολόγο, το εργαστήρι τεχνικών διαμόρφωσης Μπονσάι από την Ελληνική Λέσχη BONSAI, η παράσταση "Ελληνική κοινωνία καμία σχέση με τις άλλες…" από τη θεατρική ομάδα "Παρολίγον Αυτόχειρες", η εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων και οι συναυλίες από τη Δημοτική Ορχήστρα Αχαρνών και από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών.

Στο χώρο της Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών λειτούργησε παράλληλα και Έκθεση Βιβλίου με την συνδρομή του Βιβλιοπωλείου "Βιβλίανθος".


























Χορηγοί Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών:
- Φυσικό Μεταλλικό Νερό "ΒΙΚΟΣ"
- Εστιατόριο "YASOYVLAKI"
- Βιβλιοπωλείο "ΒΙΒΛΙΑΝΘΟΣ"
- Καφετέρια "BEST FRIENDS"
- Κτήμα "JOCKEY"
- Εκδόσεις "ΨΥΧΟΓΙΟΣ"
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός