Ενημερωτική εκδήλωση Δήμου Αχαρνών και ΠΕΣΥΔΑΠ για τα αδέσποτα ζώα

Ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα για τα αδέσποτα ζώα.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων και έλαβαν μέρος σχολεία και δημότες της περιοχής.
Ομιλητές στην ημερίδα ήταν επιστημονικό και εξειδικευμένο προσωπικό από το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), το οποίο λειτουργεί υπό τον έλεγχο του ΠΕΣΥΔΑΠ και συνεργάζεται με τον Δήμο Αχαρνών σε θέματα φροντίδας των αδέσποτων ζώων.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ με τον Δήμο Αχαρνών, που αφορούν τα αδέσποτα ζώα, όπως για παράδειγμα τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την περισυλλογή, την καταγραφή και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, την υιοθεσία κ.ά.
Απώτερος σκοπός της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που σχετίζονται με τα αδέσποτα αλλά και τα δεσπόζοντα ζώα συντροφιάς.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Αντώνης Παλιούρας, του οποίου η Διεύθυνση Υπηρεσιών έχει την ευθύνη για αδέσποτα ζώα, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Ανθρώπινου Δυναμικού και Δημοτικής Ενότητας Θρακομακεδόνων κ. Γιώργος Σταύρου καθώς και εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων "Μέριμνα" και "Διογένης".
Με αφορμή την ενημερωτική ημερίδα για τα αδέσποτα ζώα που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: "Η διαχείριση των αδέσποτων είναι δείγμα πολιτισμού της κοινωνίας μας και τους καθενός μας ξεχωριστά. Ο Δήμος Αχαρνών είναι ένα από τους πρώτους δήμους της χώρας που υλοποιεί ολοκληρωμένα προγράμματα φροντίδας για τα αδέσποτα ζώα στοχεύοντας στην καταγραφή και τη βιωσιμότητα τους. Η εγκατάσταση ταϊστρών για τα αδέσποτα ζώα, οι δράσεις καταγραφής, περισυλλογής και περίθαλψης που πραγματοποιούμε σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, αλλά και οι ενημερωτικές δράσεις έχουν σαν σκοπό, αφενός να παρέμβουμε στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, οργανωμένα και αποτελεσματικά, αφετέρου να ενεργοποιήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας για το θέμα των αδέσποτων ζώων".

 
 



© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός