Διασκέδαση και ανακύκλωση για τους μαθητές του Δήμου Αχαρνών

Στο πιο διασκεδαστικό μάθημα ανακύκλωσης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μαθητές από σχολεία του Δήμου Αχαρνών, στο "Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης" που "στήθηκε" στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Αχαρνών την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017.
Οι μαθητές από, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια του Δήμου Αχαρνών, καθώς και τα παιδιά από το Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Δήμου Αχαρνών "ΑΡΩΓΗ", είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικά παιχνίδια στο "Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης" που "στήθηκε" ύστερα από συνεργασία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
Παράλληλα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, ενημέρωνε τα παιδιά για θέματα προστασίας των θαλασσών και των ακτών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος τόνισε ότι η ανακύκλωση είναι ένα ζήτημα που πρέπει να ευαισθητοποιήσει όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τα παιδιά κάνοντας την εξής δήλωση:
"Το εκπαιδευτικό παιχνίδι είναι ο πιο ενδεικτικός τρόπος ώστε τα παιδιά να μάθουν για τα θετικά οφέλη της Ανακύκλωσης, να γνωρίζουν ποια υλικά ανακυκλώνονται και να γίνουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αχαρνών: Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Θοδωρής Συρινίδης, Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Πολυμενέας, Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού κα Λουΐζα Κοσμίδου, Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Πολύκαρπος Παπαδόπουλος, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Στάθης Τοπαλίδης, Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργος Σταύρου και Τοπικής Ανάπτυξης κ. Αντώνης Παλιούρας.
Επίσης η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών κα Γεωργία Ευθυμιάδου, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών κ. Κώστας Καρυδάκης και η Προϊσταμένη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κα Βέρα Βορύλα.
Κάθε παιδί που συμμετείχε στα εκπαιδευτικά παιχνίδια ανακύκλωσης έλαβε δώρο ένα γλαστράκι με λουλούδια, προσφορά του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών – Αττικής, ενώ τα νερά που προσφέρονταν δωρεάν καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν προφορά της εταιρείας "Βίκος ΑΕ".





© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός