Με Ποντιακή επιθεώρηση ξεκίνησαν οι ''Νύχτες πριν…τα Σοφόκλεια!''


Με την Ποντιακή επιθεώρηση “Ζωή και κότα...με χάβιτς και κορκότα!” ξεκίνησαν οι "Νύχτες πριν…τα Σοφόκλεια!". Πρόκειται για σειρά θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών προβολών μέσα στο Ιούλιο που θα αποτελέσουν "προπομπό" του καθιερωμένου φεστιβάλ Πολιτισμού του Δήμου Αχαρνών "Σοφόκλεια".
Η Ποντιακή επιθεώρηση “Ζωή και κότα...με χάβιτς και κορκότα!” σε σκηνοθεσία Γιάννη Μποσταντζόγλου είναι μια σύμπραξη επί σκηνής του Τάκη Βαμβακίδη με τον ηθοποιό και κωμικό θρύλο του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Κώστα Βουτσά, στην οποία σατιρίζεται η επικαιρότητα και τα κακώς κείμενα, στην Ποντιακή διάλεκτο.
Διοργανωτής του φεστιβάλ "Νύχτες πριν…τα Σοφόκλεια!" όπως και του φεστιβάλ "Σοφόκλεια 2017" είναι και φέτος η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών με την πρόεδρο κα Μαρία Ναυροζίδου να αναφέρει ότι "οι "Νύχτες πριν…τα Σοφόκλεια!" αποτελούν μια πρόγευση για τα "Σοφόκλεια 2017" που διοργανωθούν το προσεχή Σεπτέμβριο".
Με αφορμή την έναρξη των παραστάσεων "Νύχτες πριν…τα Σοφόκλεια!", ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Οι προετοιμασίες, για την πραγματοποίηση του θεσμού Πολιτισμού του Δήμου Αχαρνών τα "Σοφόκλεια 2017", είναι συνεχείς και έχουν σαν σκοπό, ο Δήμος Αχαρνών να μετατραπεί για ακόμη μια χρονιά σε εστία Πολιτισμού για τις ημέρες του Φεστιβάλ.
Ειδικά φέτος, ξεκινά πιλοτικά η πραγματοποίηση παραστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι οποίες θα αποτελέσουν την "προπαρασκευή" για τον σημαντικό θεσμό πολιτισμού του Σεπτεμβρίου, τα Σοφόκλεια.
Το ανοιχτό θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" στο λόφο του Προφήτη Ηλία θα είναι και φέτος ένας φιλόξενος χώρος Πολιτισμού και το πρόγραμμα παραστάσεων για τον Ιούλιο 2017, περιλαμβάνει διακεκριμένες παραστάσεις και προβολές ταινιών για την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων συμπολιτών μας"
Το πρόγραμμα για τις "Νύχτες πριν…τα Σοφόκλεια!" περιλαμβάνει: 
- ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 21:00
Κινηματογραφική βραδιά με την προβολή της ταινίας "Ένας άλλος κόσμος" σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Παπακαλίατη, με τους: Χριστόφορο Παπακαλίατη, Τζέι Κέι Σίμονς, Μαρία Καβογιάννη και Μηνά Χατζησάββα

- ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 21:00
Θεατρική παράσταση "Φίλησε με σαν και πρώτα...!" της Δήμητρας Παπαδήμα με τους: Γιάννη Μποσταντζόγλου, Δήμητρα Παπαδήμα και Θωμαΐς Ανδρούτσου.

- ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 21:00
Κινηματογραφική βραδιά με την προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων "Ο Καλόσαυρος" μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων της Pixar.










© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός