Συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ενημέρωση από τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης και τον Αντιστράτηγο για τα μέτρα αστυνόμευσης είχε ο Γιάννης Κασσαβός
Την καθιερωμένη πλέον συνάντηση ενημέρωσης για τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στον Δήμο Αχαρνών το τελευταίο 15θημερο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη. Ο Γενικός Γραμματέας παρουσίασε στον Δήμαρχο τα αποτελέσματα από τα ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνόμευσης και ασφάλειας, που εφαρμόζονται τις τελευταίες ημέρες παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγου Αντώνη Μπάκα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση οι τέσσερις άξονες που η ηγεσία του Υπουργείου είχε δεσμευτεί στην δημοτική αρχή πως θα υλοποιηθούν, έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται. Συγκεκριμένα η ηγεσία είχε δεσμευτεί πρώτον να ιδρύσει στη Δυτική Αττική, με έδρα το Δήμο Αχαρνών, Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής, γεγονός το οποίο έγινε.
Δεύτερη δέσμευση ήταν οι στοχευμένες συνεχείς δράσεις με δυνάμεις Ο.Π.Κ.Ε., Ο.Ε.Π.Τ.Α., ΔΙ.ΑΣ. και τοπικών Υπηρεσιών. Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Οικονομικής Αστυνομίας, με συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Ε.Κ.Α.Μ., Διεύθυνσης Τροχαίας και η Υπηρεσία Εναερίων Μέσων, Υ.Ε.Μ.Σ.Α. Και αυτό γίνεται συνεχώς και αδιαλείπτως για 40 μέρες περίπου.
Τρίτη δέσμευση η ενίσχυση των Υπηρεσιών με αστυνομικό προσωπικό. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα και τον Αντιστράτηγο αυτό έχει ήδη επιτευχθεί σε ένα μέρος ενώ αναμένεται τέλος Σεπτεμβρίου να ενισχυθούν με την τοποθέτηση 500 νέων Αστυφυλάκων.
Τέταρτη υπόσχεση ήταν ότι τα μέτρα, τα οποία για όλους ήταν βέβαιο ότι θα ξεκινήσουν στις 15 με 20 Ιουνίου, θα είχαν συνέχεια, συνέπεια και δεν θα σταματούσαν με τα πρώτα καλά αποτελέσματα.
Οι λέξεις που ο Δήμαρχος συγκράτησε ωστόσο από την ενημέρωση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. ήταν πως η δράση της Αστυνομίας στη Δυτική Αττική θα έχει συνέχεια, συνέπεια αδιάλειπτη και αδιατάρακτη.
"Ευελπιστώ πως τα αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης που δυστυχώς ξεκίνησαν με αφορμή τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου, όχι μόνο θα συνεχιστούν αλλά θα ενταθούν με την είσοδο 500 νέων αστυφυλάκων στην περιοχή μας. Τα μέτρα κινούνται όπως και οι συμπολίτες μου αναφέρουν προς την σωστή κατεύθυνση. Από την αρχή ξεκαθάρισα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. πως οι πολίτες των Αχαρνών δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Θα παρακολουθούμε στενά τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι συνεργάτες μου, τις δράσεις της Αστυνομίας στην πόλη μας, ώστε να εξαλειφθεί πλήρως το έγκλημα και το αίσθημα ασφάλειας να μην θεωρείται πολυτέλεια, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα μας." δήλωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός