Στη μάχη κατά των πυρκαγιών στην βορειοανατολική Αττική ο Δήμος Αχαρνών

 Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των καταστροφικών πυρκαγιών στη βορειοανατολική Αττική, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αχαρνών, με εντολή του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού συμμετείχε με μέσα και προσωπικό.
Υδροφόρες του Δήμου Αχαρνών και μικρό πυροσβεστικό όχημα με τα πληρώματά τους, ετέθησαν υπό την καθοδήγηση του Πυροσβεστικού Σώματος, συνδράμοντας στις υπεράνθρωπες προσπάθειες για το περιορισμό των πυρκαγιών στην βορειοανατολική Αττική.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός βρίσκεται σε συνεχή επαφή, με τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Καραμέρο και τον Δασάρχη κ. Γιώργο Αμοργιανιώτη, καθιστώντας μέσα και προσωπικό του Δήμου Αχαρνών, άμεσα διαθέσιμα στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών. Τα μέτωπα της φωτιάς στην βορειοανατολική Αττική επισκέφτηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης.
Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αχαρνών αλλά και όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει υψηλός για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την καταστροφή των περιουσιών των πολιτών καθώς και για την τεράστια οικολογική καταστροφή που αφήνει πίσω της η πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στην βορειοανατολική Αττική αναφέροντας:
"Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην βορειοανατολική Αττική, οχήματα και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών, συμμετείχαν ενεργά στις προσπάθειες κατάσβεσης, επιχειρώντας κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
Παραμένουμε σε αυξημένη ετοιμότητα εφαρμόζοντας τον σχεδιασμό που έχουμε εκπονήσει κατά την ευρεία σύσκεψη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών τον περασμένο Μάιο, με τη συμμετοχή των Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων τοπικών φορέων και εθελοντών.
Οι σκέψεις μας είναι κοντά στο επίγειο και ιπτάμενο προσωπικό της Πυροσβεστική Υπηρεσίας και το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, που δίνουν άνιση μάχη με την φωτιά, για την προστασία, ανθρώπων, περιουσίων και του Περιβάλλοντος
".

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός