Με αστείρευτο κέφι το αντάμωμα παραδοσιακών συλλόγων Ανατολικής Αττικής στις Αχαρνές

Με αστείρευτο κέφι και ενθουσιασμό, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής "η Ανατολική Αττική σέρνει τον χορό…", με την υποστήριξη του Δήμου Αχαρνών στην κεντρική πλατεία Αχαρνών, το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2017.
Στην εκδήλωση "η Ανατολική Αττική σέρνει τον χορό…" πραγματοποιήθηκε, η 4η Συνάντηση Εθνοτοπικών Συλλόγων Ανατολικής Αττικής και η 2η Συνάντηση Αρβανιτών Ανατολικής Αττικής με τη συμμετοχή 30 συλλόγων, καθώς και καταξιωμένων μουσικών και καλλιτεχνών.
Χοροί και τραγούδια από, την Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τις Κυκλάδες και Αρβανίτικοι Σύλλογοι από τους Δήμους, Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Σαρωνικού και Ωρωπού, εντυπωσίασαν με τις χορευτικές ικανότητες των μελών τους και ξεσήκωσαν τους θεατές τις δυο ημέρες της εκδήλωσης.
Στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός αναφέρθηκε στην άρρηκτη σχέση των Ελληνικών Χορών με την εξέλιξη του Ελληνικού Πολιτισμού, στις άοκνες προσπάθειες των μελών των συλλόγων, οι οποίοι αποτελούν τους θεματοφύλακες της Ελληνικής Παράδοσης, ευχαρίστησε, την Περιφέρεια Αττικής για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών, ενώ συνεχάρη, τους συλλόγους που συμμετείχαν, τους μουσικούς, τους τεχνικούς, αλλά και όλους όσους εργάστηκαν για να υλοποιηθεί μια τόσο σπουδαία εκδήλωση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, αναφέρθηκε στην σπουδαία δουλειά που κάνουν οι ενθοτοπικοι σύλλογοι, ενώ τόνισε ότι η εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών, ενισχύει στο να καθιερωθεί η εκδήλωση "η Ανατολική Αττική σέρνει τον χορό…", ως ένας από τους κορυφαίους θεσμούς Πολιτισμού της Αττικής.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου δώρισαν στους συμμετέχοντες συλλόγους από ένα εκμαγείο του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών και από ένα βιβλίο με τίτλο "Οι Έλληνες του Πόντου" του Βλάση Αγτζίδη, αντίστοιχα, ενώ ο Δήμαρχος Αχαρνών, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, για τη συνολική του προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Αχαρνών.
Στην 2η Συνάντηση Αρβανιτών Ανατολικής Αττικής, με πρωτοβουλία της προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Αχαρνών κας Νίτσας Βαρελά, γκριζοφόρες του Λυκείου Ελληνίδων Αχαρνών κέρασαν όλους τους παρευρισκόμενους, καλωσορίζοντας τους στον Δήμο Αχαρνών.
Οι εξαιρετικοί μουσικοί που συμμετείχαν στην εκδήλωση και τα μέλη των συλλόγων ενθουσίασαν το κοινό, με το χορό τους, τα δρώμενα και τις αναπαραστάσεις παραδοσιακών εθίμων και παρέσυραν πλήθος κόσμου στο χορό που στήθηκε στη σκηνή μετά τη λήξη της εκδήλωσης.Στην εκδήλωση "η Ανατολική Αττική σέρνει τον χορό…" παραβρέθηκε, ο Αρχιμανδρίτης Τίτος Χρήστου ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, οι βουλευτές Αττικής κ.κ. Γιάννης Δέδες και Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Γιάννης Βασιλείου, η Περιφερειακή Σύμβουλός και εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννα Τσούπρα, η οποία συμμετείχε και στις βραβεύσεις των συλλόγων.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών κ. Κώστας Ρούσσας, οι Αντιδήμαρχοι Αχαρνών: Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού κα Λουίζα Κοσμίδου, Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Αντώνης Παλιούρας, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Θοδωρής Συρινίδης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργος Σταύρου, ο οποίος συμμετείχε επίσης στις βραβεύσεις των συλλόγων.

Παραβρέθηκαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αχαρνών: ΔΗ.Φ.Α. κ. Γιώργος Δασκαλάκης, ΑΡΩΓΗ κ. Νίκος Γκασούκας, Σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Καρυδάκης και κα Γεωργία Ευθυμιάδου αντίστοιχα, ΔΗ.Κ.Ε.Α. κα Μαρία Ναυροζίδου, ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΩΝ κ. Ηλίας Τσουκαλάς. Ο Τοπικός Σύμβουλος Αχαρνών κ. Γιάννης Λαγκώνης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αχαρναϊκός κ. Κλήμης Κολιός.

Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων συμμετείχαν οι μουσικοί: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος κλαρίνο, Γιώργος Μαρινάκης βιολί, Αχιλλέας Χαχάμης λαούτο και τραγούδι, Δημήτρης Ράπτης λαούτο, Μανούσος Καλπάκης κρουστά, η συντοπίτισσα μας Αγγελική Παρδάλη σαντούρι και τραγούδι, Αλέξανδρος Παπαδάκης λύρα Κρήτης και τραγούδι, Ανδρέας Βάρδας λαούτο Κρήτης, Γιάννης Μιχαλόπουλος ακορντεόν, Κώστας Κωστελίδης Ποντιακή λύρα και τραγούδι, Νίκος Σιδηρόπουλος νταούλι και ο τραγουδιστής και Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Φυλής κ. Σπύρος Μπρέμπος.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανάλαβε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αχαρνών κ. Νίκος Τσουκλίδης, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είχε ο κ. Γιάννης Κοντογιάννης.

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός