Πανηγυρικά αθώος ο Δήμαρχος Αχαρνών μετά από μηνυτήρια αναφορά του Blogger Κώστα Ζίγκηρη

Στο κενό έπεσε μια ακόμη προσπάθεια του Blogger Κώστα Ζίγκηρη να πλήξει τον θεσμό του Δημάρχου Αχαρνών.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών, αθωώθηκε πανηγυρικά της κατηγορίας για παράβαση καθήκοντος κατά την ακροαματική διαδικασία της 19ης Σεπτεμβρίου 2017 ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, όπου τον υπερασπίστηκε η κ. Δημητρακοπούλου, καταδεικνύοντας έτσι το ανυπόστατο των καταγγελθέντων από τον κ. Ζίγκηρη
Ο Blogger Κώστας Ζίγκηρης κινήθηκε νομικά κατά του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού και κατά του πρώην Δημάρχου Αχαρνών κ. Σωτήρη Ντούρου, για οφειλή του ΚΕΚ Αχαρνών σε αυτόν, κατά την περίοδο που εργαζόταν στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Αχαρνών.
Ο Δήμος Αχαρνών με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τον Σεπτέμβριο του 2014 προχώρησε σε πίστωση ποσού 16.301 ευρώ προς τον Κώστα Ζίγκηρη.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά την εξέτασή του ο Blogger Κώστας Ζίγκηρης υπερασπίστηκε τον πρώην Δήμαρχο Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο καταθέτοντας ότι δεν είχε δόλο για την καθυστέρηση της πληρωμής του αφού δεν μπορούσε να τον πληρώσει !!!!!! και όλα αυτά, ενάντια σε όλα όσα είχε ο ίδιος καταγγείλει στον κ. Εισαγγελέα και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Συγκεκριμένα κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Ντούρος παρότι είχε λάβει γνώση της αποφάσεως του Εφετείου που το δικαίωνε αρνούνταν να τον πληρώσει. Επισημαίνεται ότι στον απελθόντα Δήμαρχο είχε απευθύνει το σύνολο της αλληλογραφίας του ο κ. Ζίγκηρης, γεγονός που επεσήμανε το Δικαστήριο όπως επίσης το Δικαστήριο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι ο κ. Ζίγκηρης δεν ακολούθησε την ενδεδειγμένη διαδικασία της επίδοσης της αποφάσεως και της εκτελέσεως αυτής, αλλά προτίμησε τον ποινικό διασυρμό δύο Δημάρχων.
Εντύπωση προκάλεσε στο Δικαστήριο το γεγονός, παρότι ο κ. Ντούρος υπήρξε και επί της θητείας του και μεταγενέστερα, ως μέλος της οικονομικής επιτροπής, ρητά και κατηγορηματικά ενάντιος στην καταβολή οποιουδήποτε ποσού στον Ζιγκηρη, έλαβε άφεση αμαρτιών από τον καταγγέλλοντα ο οποίος περιορίστηκε να καταφέρεται μόνο κατά του νυν Δημάρχου Αχαρνών, παρότι από την αρχή της θητείας του ο τελευταίος, φρόντισε για την πληρωμή του κ. Ζίγκηρη. Μάλιστα το Δικαστήριο κατ’ επανάληψη τον ερώτησε αν εξακολουθεί να επιθυμεί την τιμωρία του Δημάρχου παρότι πληρώθηκε, ο κ. Ζίγκηρης επέμεινε να τιμωρηθεί.
Πρόκειται για μια ακόμη ανεπιτυχή προσπάθεια του κ. Ζιγκηρη κατά της τιμής και υπόληψης του Δημάρχου Αχαρνών που η Ελληνική Δικαιοσύνη απέτρεψε.
Θυμίζουμε ότι ο Blogger Κώστας Ζίγκηρης τον Ιούλιο 2017 καταδικάστηκε για δημοσιεύματα κατά της τιμής και της υπόληψης του Δημάρχου Αχαρνών.
Σύμφωνα με την απόφαση 4511/2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο Blogger Κώστας Ζίγκηρης, καταδικάζεται για δημοσιεύματα που έχει αναρτήσει στο ιστολόγιό του, με τα οποία έχει προφανή σκοπό να θίξει την τιμή και την υπόληψη του Δημάρχου Αχαρνών.
Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση του δικαστηρίου, τα δημοσιεύματα από το ιστολόγιο του υπερβαίνουν την ανάγκη άσκησης οξείας κριτικής και κρίθηκε ότι ο συντάκτης έχει προφανή σκοπό να θίξει την τιμή και την υπόληψη του Δημάρχου Αχαρνών.
Η απόφαση κάνει λόγο για "αόριστες και ασαφείς διατυπώσεις" δημοσιευμάτων, που υπερβαίνουν την ανάγκη άσκησης οξείας κριτικής και έχουν προφανή σκοπό να θίξουν την τιμή και την υπόληψη του Δημάρχου Αχαρνών, αποδίδοντας στον διαχειριστή του ιστολογίου πρόθεση να "περιφρονήσει την αξία του Δημάρχου Αχαρνών για την ανάμιξη στα κοινά πράγματα", τα οποία επιτυγχάνονται από τον συντάκτη "με τις λέξεις και φράσεις που παραθέτει κατά τρόπο ειρωνικό και προσβλητικό" για το πρόσωπο του Δημάρχου Αχαρνών.

Η υπ’ αριθμ. 4511/2017 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, επιδίκασε χρηματική ποινή κατά του Blogger Κώστα Ζίγκηρη, καθώς και στα δικαστικά έξοδα.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός