Συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με τον Γαλλικό δήμο Grand Belfort

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 επισκέφτηκε τον Δήμο Αχαρνών αντιπροσωπεία του Γαλλικού δήμου του Grand Belfort και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, με σκοπό την αναζήτηση πεδίων συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών, του Δήμου Αχαρνών με τον Γαλλικό δήμο.
Στη Γαλλική αντιπροσωπεία του Grand Belfort συμμετείχε, ο ελληνικής καταγωγής Αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβάλλοντος κ. Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος και η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών κα Delphine Mentre.
Στις συναντήσεις και συσκέψεις με την Γαλλική Αντιπροσωπεία, από την πλευρά του Δήμου Αχαρνών συμμετείχε, ο Γενικός Γραμματέας κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς κ. Στάθης Τοπαλίδης, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού Λουΐζα Κοσμίδου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Νίκος Τσουκλίδης.
Στη συνάντηση των εκπροσώπων του Δήμου Αχαρνών και του Grand Belfort, αναζητήθηκαν πεδία συνεργασίας σε θέματα Πολιτισμού, ενώ η Γαλλική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε, στον Θολωτό Τάφο Αχαρνών, στο Μουσείο της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών στη Δημοτική Πινακοθήκη "Χρήστος Τσεβάς" και στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών του Grand Belfort κα Delphine Mentre αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της συνεργασίας και αδελφοσύνη των πολιτών της Ευρώπης, ενώ ο Αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβάλλοντος του Belford κ. Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος τόνισε ότι, εκτός από τα θέματα Πολιτισμού, δυνητικά πεδία συνεργασίας των δύο πόλεων μπορούν να εντοπιστούν και σε θέματα Προστασία του Περιβάλλοντος, Πολιτικής προστασίας και Τουρισμού.
Με αφορμή την έναρξη συζητήσεων συνεργασίας με τη Γαλλική δήμο του Grand Belfort, o Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: "Η δυναμική, του Δήμου Αχαρνών και Grand Belfort σε θέματα Πολιτισμού, μας επιτρέπει να εντοπίσουμε πολλά και σημαντικά πεδία συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών μεταξύ των δύο πόλεων.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων σε θέματα Πολιτισμού, οφείλουν να εμπεριέχουν τα χαρακτηριστικά, της συνεργασίας, της εξωστρέφειας και της αμοιβαιότητας.
Με αυτό τον τρόπο ο Πολιτισμός δεν είναι μια αδρανή έννοια αλλά ένα ζωντανό και ενεργό στοιχείο της κοινωνίας των πολιτών.
Σε αυτό το πλαίσιο υποδεχόμαστε και καλωσορίσουμε τη Γαλλική αντιπροσωπεία του Grand Belfort στον Δήμο Αχαρνών και αποβλέπουμε σε μια ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία.
"

Κατά τη συνάντηση και τις επισκέψεις των Γάλλων εκπροσώπων στον Δήμο Αχαρνών, η μετάφραση του υλικού που διατέθηκε στους Γάλλους επισκέπτες έγινε αφιλοκερδώς από την καθηγήτρια Γαλλικών κα Μαίρη Σμυρναίου, ενώ η διερμηνεία τις καθηγήτριες: κα Μαρία Κατσανδρή και κα Κατερίνα Σταμάτη.









© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός