Σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών

Σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών συγκάλεσε την Δευτέρα 30 Ιουλίου ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός. Η πρόσκληση που εστάλη την Τετάρτη 25 Ιουλίου σε όλα τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου και ενώ βρισκόμαστε στην κορύφωση της αντιπυρικής περιόδου, είχε ως σκοπό να συντονιστούν και να εντοπιστούν τυχόν παραλείψεις στην πυροπροστασία του Δήμου, αλλά και να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις.
Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτη Πολυμενέα τονίστηκε πως: «Ο σχεδιασμός για την Αντιπυρική Περίοδο 2018 έχει ξεκινήσει από τα τέλη Απριλίου του 2018 από το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Προστασίας του Δήμου Αχαρνών και έχει εκφραστεί μέσω, δημόσιων ανακοινώσεων, ασκήσεων πυροπροστασίας, έλεγχο των πυροσβεστικών κρουνών στον Δήμο Αχαρνών, ενώ εντός ολίγου θα επανέλθει σε λειτουργία (ύστερα από 10 χρόνια) του συστήματος πυρόσβεσης των 20 εκτοξευτήρων νερού στην οδό Μακεδονίας στους Θρακομακεδόνες.»
Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα ανέπτυξε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Θανάσης Κατσιγιάννης στα οποία εντάσσονται μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
1. Τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα πυρόσβεσης εκτοξευτήρων νερού στους Θρακομακεδόνες
2. Άσκηση πυρασφάλειας στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό στο Ολυμπιακό Χωριό
3. Δημόσια Ανακοίνωση και αφίσα για την Αντιπυρική Περίοδο 2018 (Μάιος – Οκτώβριος)
4. Δημόσια Ανακοίνωση για τον καθαρισμό των οικοπέδων
5. Σύμβαση προμήθειας ειδών ατομικής προστασίας, για τις ανάγκες του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων
6. Σύμβαση προμήθειας πετρελαιοκίνητου πυροσβεστικού συγκροτήματος αντιπυρικής προστασίας
7. Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για ανάγκες πυρασφάλειας
8. Σύμβαση εργασιών ελέγχου και επισκευής στο δίκτυο πυροπροστασίας στην Δ.Ε. Θρακομακεδόνων
Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κκ. Σταύρου, και Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος ΔΗΦΑ κ. Δασκαλάκης, ο Διοικητής της 123 Σμηναρχίας Τεχνικής Βάσης κ. Χριστόπουλος, ο Διοικητής του ΑΤ Αχαρνών κ. Συρμαλής, ο Δασάρχης κ. Ζαρείφης, ο Αν. Προϊστάμενος Πολ. Προστασίας Αν. Αττικής κ. Γιώτης, εκπροσωπώντας τον ΣΥΝ.ΠΑ. ο κ. Λαζάρου, οι Προϊστάμενοι Τμήματος Σχεδιασμού & Ωρίμανσης Δράσεων της Διεύθυνσης Τεχν. Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών κ. Γιώτης, Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Βαλκάνος και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Δουλάμη, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού καθώς και των Εθελοντών Δασοπυρόσβεσης Βαρυμπόμπης.

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός